Wat zijn de basisvaardigheden fietstechnieken

Fietsen is een van de leukste actieve activiteiten die er is. Door te fietsen train je je spieren en je wordt meer fit. Daarnaast is het super heerlijk om de wind langs je gezicht en door je haren te voelen op een heerlijke zomerdag. Tijdens het fietsen voel je je zo vrij als een vogel. Om dit te kunnen ervaren en goed met je fiets om te kunnen gaan is het belangrijk dat je de basisvaardigheden van fietstechnieken beheerst. Wil jij weten wat deze technieken zijn? Of kun je wel wat extra tips gebruiken? In dit artikel zullen wij hier namelijk meer op inzoomen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Trap- en bochttechniek

Een techniek waar veel mensen moeite mee hebben is de traptechniek. Als jong kind zul je vast geleerd hebben hoe je moet trappen om vooruit te komen. Je leerde dat je beide pedalen moet intrappen om ervoor te zorgen dat je vooruit komt. Echter zorgt dit bij veel fietsers ervoor dat ze snel buiten adem raken. Een techniek waarmee je dit kunt voorkomen is door met een been te trappen in plaats van twee benen. In de eerste instantie kan het raar voelen dit te doen. Echter zul je na verloop van tijd merken dat dit heel natuurlijk gaat en dat je mooi rond trapt. Een andere belangrijke techniek is goed bochten kunnen nemen. Hierbij is het belangrijk om voor de bocht te remmen of terug te schakelen en vooral te kijken waar je na de bocht wilt uitkomen. Het is ook belangrijk om hiermee te oefenen zodat je de techniek kunt beheersen. Uiteraard zul je een fiets van kwaliteit nodig hebben. De flyer e bike is dan ook een echte aanrader. Zo is deze fiets van een goed schakelsysteem en optimaal remsysteem voorzien.

Klimmen en dalen

Wil je meer weten over de flyer e bike? Neem dan even een kijkje op www.eltenerfahrradprofi.nl. Je kunt er ook terecht voor andere fiets benodigdheden. Wanneer je met je fiets moet klimmen is het raadzaam om te blijven zitten en een hoge cadans te behouden. Zet je flyer e-bike op een versnelling waarmee je met kracht kunt trappen en dit ook zo kunt vasthouden. Als je dan even niet door kunt, kun je eventueel bijschakelen en gaan staan. Als je met een daling te maken krijgt, kun je het beste in delen krachtig afremmen en je gewicht naar achter verplaatsen. Trap bij waar je kunt om kramp in je spieren te voorkomen en blijf goed opletten waar je naartoe gaat.

Kortom, kun je als fietser het beste leren om met een been te trappen. Zo zul je niet snel vermoeid raken. Oefen met het maken van bochten om deze zo goed mogelijk te kunnen nemen. Wanneer je klimt zul je veel kracht moeten zetten en als je daalt is afremmen in delen en je gewicht naar achter verplaatsen belangrijk.

VorigeHoe kun je de kantine in je school verbeteren?
VolgendeHoe lang duurt het om een propedeuse te behalen?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter