Webshop beginnen naast je baan? Dit zijn de voordelen

Het aantal ondernemers in Nederland zit al een hele tijd in de lift. Zo telt ons land dit jaar voor het eerst meer dan 2 miljoen bedrijven, blijkt uit recente cijfers van het CBS. Een deel daarvan heeft een eigen onderneming naast een bestaande baan.

Dat kan namelijk gewoon: parttime ondernemen naast een vaste baan, zoals docent zijn met een parttime bedrijf ernaast. Denk bijvoorbeeld aan een eigen webshop beginnen. Vraag je je af waarom je dat zou moeten doen? In dit artikel lees je meer over de voordelen van het hebben van je eigen webwinkel.

Webwinkel is relatief goedkoop op te zetten

Een van de grootste voordelen van een eigen webshop beginnen, is het feit dat dit een relatief eenvoudig en voordelige manier is om met een bedrijf te beginnen. Het enige wat je duidelijk moet hebben, is wat je gaat verkopen en of daar vraag naar is. Daarom is het aan te raden om voordat je begint met je eigen webshop opzetten een marktonderzoek te doen. Op die manier weet je in ieder geval waar wel of geen vraag naar is en wat dus wel of geen slimme keuze is.

Vervolgens kun je aan de slag gaan met gratis of betaalde software om een webwinkel te maken. Daarbij bepaal je dus zelf hoe duur het wordt. Tegenwoordig zijn er heel wat online programma's waarmee je zelf een webwinkel kunt maken. Natuurlijk moet je nog wel een investering doen in het aanschaffen van producten die je wilt verkopen. Als docent is het bijvoorbeeld interessant om een webwinkel in boeken, lesmateriaal of ander schoolmateriaal te beginnen.

Eigen webshop beginnen: je hoeft geen bedrijfspand te huren

Wat uiteraard ook mooi meegenomen is, is dat je bij een webwinkel geen pand hoeft te huren of te kopen. Dat scheelt enorm in de kosten, omdat je geen huur of hypotheek hoeft te betalen. Waar je wel rekening mee moet houden, is een opslagruimte voor de producten die je verkoopt. Die moet je immers ergens kwijt kunnen. Ook moet je tijd vrij maken voor het inpakken en verzenden van bestellingen, tenzij je aan dropshipping doet.

Dropshipping is de laatste jaren enorm populair geworden, met name onder de mensen die al een vaste baan hebben en daarnaast iets willen doen om geld te verdienen. Hierbij werk je namelijk samen met een, meestal buitenlandse, partij die voor jou de opslag en verzendingen doet. Het enige wat jij nodig hebt, is een goed werkende webshop en een internetverbinding. Kortom: een hele aantrekkelijke manier om als parttime ondernemer 'erbij' te doen.

7 dagen per week, 24 uur per dag mogelijkheid tot geld verdienen

Wat een groot voordeel is van een eigen webshop beginnen, is dat je dus zonder al te veel moeite een aardig zakcentje bij kunt verdienen. In tegenstelling tot een fysieke shop is een webwinkel namelijk 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend. Klanten kunnen dus op ieder moment van de dag en vaak op iedere locatie naar keuze een bestelling plaatsen, terwijl jij op basis daarvan geld verdient.

Dat klinkt voor veel beginnende ondernemers als muziek in de oren. Houd er wel rekening mee dat de klanten niet zomaar aan komen waaien; daar moet je wel wat moeite voor doen. Zo is het bijvoorbeeld handig wanneer je webshop hoog in Google staat, waardoor potentiële klanten je sneller kunnen vinden. Investeer daarom tijd én geld in de juiste marketing om uiteindelijk juist meer klanten te scoren.

Je kunt het werk van een webshop uit handen geven

Tot slot is het interessant om te weten dat een webshop na verloop van tijd gemakkelijker uit handen kan worden gegeven dan wat voor een ander bedrijf dan ook. Merk je bijvoorbeeld dat je te veel tijd kwijt bent aan je webwinkel of wil je je juist meer focussen op je vaste baan? Dan hoef je een webwinkel niet direct op te geven. Juist omdat er alleen maar een internetverbinding voor nodig is, kan iedereen het voor je doen.

Verdien je eenmaal goed geld met de webwinkel dan is het dus eenvoudig om iemand in te schakelen die voor jou bepaalde taken over kan nemen. Op die manier verdien je alsnog geld met je webwinkel zonder dat je er zelf veel tijd en moeite aan kwijt bent. Maar: dat is iets voor een later moment. Zorg er bij een eigen webshop beginnen in ieder geval eerst voor dat je de basis hebt staan, zodat je dat succesvol uit kunt bouwen tot een populaire webwinkel.

VorigeZo vind je de beste koffiemachine voor je school
VolgendeLED verlichting: verlichting tegen hoofdpijn in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter