Waarom een creditcard voor studenten handig is

Een creditcard is niet alleen voor docenten handig om te hebben. Met de focus op de toekomst is het ook voor studenten handig om in bezit van een creditcard te zijn. Die kunnen zij inzetten voor extra krediet indien nodig. Verder is het zo dat wanneer een aankoop wordt gedaan met een creditcard, de meeste aanbieders een aankoopgarantie bieden. Ook studenten kunnen een creditcard aanvragen.

Extra krediet beschikbaar wanneer nodig

Het meest voor de hand liggende voordeel van een creditcard is dat er extra geld beschikbaar is wanneer dat nodig is. Maar naast het bieden van een noodkrediet, biedt een creditcard verschillende andere voordelen.

180 dagen aankoopgarantie

Bijna alle creditcards bieden standaard 180 dagen aankoopgarantie. Aan de aankoopgarantie kleven per aanbieder vaak wel verschillende eisen. Zo geldt deze vaak niet voor alle producten, en is er door de aanbieder vaak een maximumbedrag en/of aantal artikelen bepaald tot waar de aankoopgarantie reikt.

Wereldwijd betalen met creditcard

Op bijna alle plekken ter wereld kan betaald worden met een creditcard. Op sommige plekken kan zelfs alleen met een creditcard betaald worden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een online aankoop op een buitenlandse website, of het betalen van vliegtickets en eventuele borg. Vooral voor het betalen van borg is een creditcard erg handig. Je bent dan namelijk de borg niet in één keer kwijt. Die wordt namelijk pas geïncasseerd indien de borg verschuldigd is. Verder is het zo dat betalen met een creditcard in enkele gevallen de enige mogelijkheid is. Bijvoorbeeld voor het reserveren van een auto op vakantie is dat vaak het geval.

Let op! Geld lenen kost geld

Ook geld lenen met een creditcard kost geld. Wanneer je bijvoorbeeld geld opneemt met de pas, betaal je bij de meeste aanbieders een percentage van het opgenomen bedrag als commissie. Vaak ligt dat percentage rond de 4%. Dat houdt in dat wanneer je 100 euro pint met een creditcard, er 4 euro aan extra kosten gerekend wordt.

Verder betaal je voor een creditcard een jaarlijkse bijdrage die varieert van 5 euro tot 15 euro. Ook kan het zo zijn dat je het opgenomen bedrag gespreid terugbetaald over een langere periode. Vaak betaal je dan over het te betalen bedrag rente. Deze rente ligt al snel rond de 10%.

Het mag duidelijk zijn dat een creditcard veel voordelen heeft, maar er ook kosten aan verbonden zijn. Voor een studentencreditcard liggen de kosten vaak een de lage kant, waardoor deze voor studenten bijna altijd wel handig is.

VorigeAlbeda geeft jonge mantelzorgers een gezicht
VolgendeGame On gaat jongeren enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek en technologie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter