Spoedcursus: het beste moment om een Bitcoin investering te doen

Dat de interesse in cryptocurrency de laatste periode zeer sterk is toegenomen, zal niemand ontgaan zijn. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd om in de relatief onbekende wereld te stappen en te beleggen of handelen in digitale munteenheden. Vooral de Bitcoin is uiteraard interessant aangezien deze digitale munteenheid veruit de meeste exposure heeft. Dit roept de vraag op wat het beste moment is om een Bitcoin investering te doen. Tijd voor een spoedcursus.

Crypto als alternatief op de traditionele financiële dienstverlening
De crypto markt wordt gezien als alternatief op de traditionele financiële dienstverlening. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de blockchain technologie die een decentrale structuur heeft. Het belangrijkste voordeel van deze constructie is dat er geen afhankelijkheid bestaat van tussenpersonen bij het vormgeven van een transactie. Hierdoor kunnen de transacties niet alleen op een snelle wijze plaatsvinden maar wordt er ook een aanzienlijke kostenbesparing gedaan.

Op deze manieren kun je de crypto markt betreden
In tegenstelling tot het verleden, waarbij je alleen via buitenlandse websites de crypto markt kon betreden, zijn er nu ook in Nederland diverse mogelijkheden om deze stap te zetten. Een van de opties is het gebruik maken van de diensten van een exchange. Er zijn hierin diverse keuzemogelijkheden. Een vergelijking loont in dit geval zeker want het aanbod en de transactiekosten die de exchanges in rekening brengen verschillen onderling sterk. Een andere optie is het gebruik van initiatieven zoals de Immediate Edge app. Bij deze laatstgenoemde optie kan gebruik worden gemaakt van handelssoftware die het handelen in Bitcoins voor een groot deel van de handelaar overneemt.

Het beste moment om in Bitcoins te investeren
Het beste moment om in Bitcoins te investeren is als de koersen op z’n laagst staan. We benoemen dit expliciet omdat veel mensen er in hun enthousiasme voor kiezen om deze investering te doen als de Bitcoin koers erg hoog staat. Zij laten zich dan leiden door de succesverhalen uit de media. Het is uiteraard wel de kunst om de Bitcoin van de hand te doen als de koers op z’n hoogst staat (buy low, sell high). Vooral het wereldnieuws en de social media effecten zijn beïnvloedende factoren hierin. De crypto koers reageert hier zeer sterk op. Deze volatiliteit is kenmerkend voor de crypto markt. Hierdoor ontstaan er de bekende risico’s van een Bitcoin investering maar aan de andere kant ook de mogelijkheden om hier een maximaal rendement uit te halen. Voorwaarde is dat de belegger bij de les blijft. De crypto markt slaapt immers ook niet en is 24/7 in beweging.

Vorige405 miljoen kinderen door corona nog steeds niet naar school
VolgendeBitcoin hoort een gespreksonderwerp te zijn in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter