Gratis cursus – Steun aan vluchtelingenkinderen

Online modules voor professionals in het onderwijs die werken met vluchtelingenkinderen

De eerste vluchtelingenkinderen vanuit Oekraïne gaan al in Nederland naar school. In korte tijd hebben ze zeer stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Iedereen die in zijn werk te maken heeft met deze kinderen of jongeren kan een zeer belangrijke rol voor ze spelen. De gratis cursus ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’ en andere materialen van Augeo Foundation kunnen professionals daarbij helpen.

Het zal je maar overkomen. Halsoverkop je huis moeten verlaten, terecht komen in een onbekend land, mensen die je niet verstaat, zonder vader en zonder je vriendjes. Logisch dat de kinderen enorm gestrest zijn. Zonder steun van een betrouwbare volwassene blijft het stressniveau in het lijf en in de hersenen van kinderen hoog: het gevoel dat er continue gevaar dreigt. Leerkrachten en docenten kunnen bijdragen aan de veerkracht en het herstel van kinderen. In samenwerking met andere organisaties heeft Augeo een online cursus ontwikkeld voor leerkrachten en docenten in het primair en voortgezet onderwijs die vluchtelingenkinderen in de klas krijgen. En met onze speciale campagne Expeditie Veerkracht helpen we de professionals om de kinderen nog beter te steunen.

Ga naar de gratis cursus en online modules

Cursus ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’ en ‘Steun bieden aan vluchtelingenjongeren’
In deze gratis online cursus leren leerkrachten en docenten over stress bij kinderen en jongeren en hoe zij daarmee om kunnen gaan. Zodat kinderen zich weer veilig voelen en weer kunnen leren. Deze geaccrediteerde cursus duurt tussen de 2 en 5 uur en bevat diverse onderdelen met onder andere videomateriaal waarin jongeren en docenten en leerkrachten aan het woord komen.

Expeditie Veerkracht
Expeditie Veerkracht is een initiatief van Stichting Kinderpostzegels en Augeo Foundation, speciaal voor basisscholen en bso’s. Expeditie Veerkracht gaat over het effect van stress op kinderen en de belangrijke rol die de school en bso heeft in het versterken van veerkracht bij kinderen.

VorigeGratis les over Beleg van Alkmaar
VolgendeWeek van de Openbare Scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter