Betere prestaties door een frisse, schone school

Scholen, de plek waar veel mensen samenkomen, alles wordt aangeraakt door verschillende handen en het wemelt van de bacillen. kortom, een broeinest voor bacteriën. Des te belangrijker dus, dat deze omgeving goed en periodiek wordt gereinigd. Of het nu gaat om een basisschool, middelbare school of andere instelling. Hygiëne is van essentieel belang, waar het voornamelijk van belang is dat het goed wordt schoongemaakt om het verspreiden van vervelende virussenen te voorkomen, is het ook gewoon een stuk fijner werken in een schone en vooral frisse omgeving.

Het belang van een schone school
Niet alleen is een schone school van belang voor het welzijn van de scholieren, maar is het ook goed voor de staat waarin de school verkeerd. Je kunt je voorstellen, dat wanneer er bepaalde ruimtes niet goed worden gereinigd, dit kan zorgen voor bijvoorbeeld schimmels of andere ziektekiemen. Scholen schoonmaken, wordt vaak verzorgd door een schoonmaakbedrijf. Doorgaans komt zo’n bedrijf iedere dag lang om de basiszaken te ontsmetten en voor bepaalde ruimtes zelfs meermaals per dag. Je kunt je voorstellen, dat de wc’s wat vaker gereinigd dienen te worden, dan de tafels in het klaslokaal. Naast het schoonmaken van tafel, stoelen en wc’s zorgt een schoonmaakbedrijf er ook voor, dat vuilnisbakken worden geleegd en de zakken worden vervangen. Een schone school is dus niet alleen goed voor het welzijn, maar draagt ook bij aan de prestaties van zowel leerling als docent.

Schoonmaak uitbesteden
Op een aantal uitzonderingen na, zien we dat ruim 95% van alle bedrijfs- en kantoorpanden de schoonmaak heeft uitbesteed. Schoonmaak is meer dan enkel het afnemen van wat tafels, de plinten en een keer stofzuigen. Schoonmaken is een vak apart. Door het inhuren van een schoonmaak professional, zul je merken, dat dit niet alleen zorgt voor een schonere omgeving, maar ook voor een betere welzijn. Ben je opzoek naar een expert die je van A tot Z ontlast op het gebied van schoonmaak, dan is schoonmaakbedrijf CSU de perfecte partner. Waar je, wanneer je zelf de schoonmaak doet, vaak beperkte beschikbaarheid hebt over bepaalde schoonmaakmiddelen, heeft een schoonmaakbedrijf deze beperking natuurlijk niet. Door het gebruik van professionele en ook milieuvriendelijke schoonmaakproducten, zorgen ze voor een optimaal resultaat.

Voordelen uitbesteden schoonmaak
Naast dat een professioneel schoonmaakbedrijf simpelweg zorgt voor een veel schonere en frissere omgeving, levert het je ook enorm veel tijdwinst op. Doordat je het schoonmaak gedeelte hebt uitbesteed, weet je exact wat de kosten zijn en kun je daarnaast je personeel een stuk efficiënter inzetten. Je kunt je voorstellen, dat wanneer er verschillende personen binnen je organisatie verantwoordelijk zijn voor de schoonmaak, de prioriteit en hiermee kwaliteit nog wel eens te wensen over kan laten. Door het uitbesteden hoef jij je geen zorgen te maken bij ziekte of verlof. Deze verantwoordelijkheid ligt immers niet bij jou. Daarnaast zorgt de kennis en ervaring van een schoonmaakbedrijf ervoor, dat ze een stuk sneller en efficiënter aan het werk kunnen. Het scheelt je dus niet alleen enorm veel tijd, maar het levert je ook nog eens een kostenbesparing op. Je schoonmaak nog niet uitbesteed? Denk hier dan eens serieus over na!

VorigeWeek van de Openbare Scholen
VolgendeBinnen één muisklik op de beste workmate uitkomen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter