Goede redenen om te blijven leren

Jezelf nieuwe vaardigheden aanleren en of je bestaande vaardigheden verbeteren: het is altijd goed om te doen. Blijven leren heeft dan ook verschillende voordelen. Je kunt ervoor kiezen om na je studie door te leren, maar ook als je al aan het werk bent kun je altijd nog blijven leren. Waarom dit zo belangrijk is? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rijtje.

Breder inzetbaar
Een eerste goede reden om te blijven leren, is omdat je hierdoor breder inzetbaar bent. Hoe meer vaardigheden jij beheerst, hoe meer verschillende taken je op zou kunnen pakken. En dit is in het werkleven vaak heel handig, want werkgevers zijn hier vaak maar al te blij mee. Zo kun je namelijk ergens anders bijspringen waar nodig of een meer uitgebreide functie vervullen.

Meer succes creëren
Een andere reden om te kiezen voor blijven leren, is omdat je hiermee meer succes kunt creëren. Hoe meer nieuwe dingen je jezelf aanleert, hoe groter de kans wordt dat je hier successen mee behaalt. Je investeert in je vaardigheden en hierdoor ben je automatisch waardevoller. Of je nu net gaat solliciteren of al een baan hebt: het is altijd fijn als een werknemer beschikt over meerdere vaardigheden. Hiermee kun je dan dus ook mooie successen behalen.

Wel is het natuurlijk van belang dat je cursussen of opleidingen kiest die relevant zijn en waar je echt nieuwe dingen mee kunt leren. Om erachter te komen welke opleiding of cursus geschikt voor jou is, is het goed om research te doen. Lees ervaringen van mensen die een review achterlaten en vergelijk verschillende cursussen en opleidingen met elkaar. Zo kun je beter bepalen wat echt bij je past en waar je denkt iets aan te hebben.

Meer hersenkracht ontwikkelen
Waarom je ook zou moeten blijven leren? Omdat je hiermee meer hersenkracht kunt ontwikkelen. En dit is een groot voordeel, want op deze manier zal je jouw geheugen en vermogen verbeteren. Nieuwe vaardigheden aanleren of beter worden in je huidige vaardigheden kan er dus voor zorgen dat je meer hersenkracht krijgt. En dat is altijd mooi meegenomen!

Het geeft een goed gevoel
Iets nieuws leren geeft een goed gevoel en dit is fijn. Bovendien kun je door te blijven leren eventuele verveling tegengaan, want nu zet je jezelf ertoe om iets nuttigs te gaan doen. Blijven leren is namelijk ontzettend nuttig, je kunt hier veel voordelen mee behalen. Op zoek naar de leukste cursussen? Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is dan zeker een kijkje waard!

Deze redenen zijn goed om in gedachten te houden als je erover na zit te denken om door te blijven leren. Hoe oud je ook bent, blijven leren kan altijd!

VorigeWaarom je als docent een VOG nodig hebt
VolgendeDe voordelen van het volgen van een online cursus
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter