Wat is de makkelijkste manier om met de scholieren op reis te gaan?

Scholieren kijken er het hele jaar naar uit en dit is een van de leukste uitjes in het schooljaar: met je scholieren op reis. Heb je een eindkamp, een schoolreisje of een informatief uitje naar een museum? Het eerste wat je natuurlijk gaat regelen is de mogelijkheid met vervoer. In dit artikel lees je wat de makkelijkste manier is om met scholieren op reis te gaan.

Optie 1: Met een touringcar

Vaak zijn uitjes wel iets verder weg van huis. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk mensen in één keer vervoeren en daarom is een bus veel handiger dan allemaal losse auto’s. Door met zijn allen in één touringcar te reizen behoud je het overzicht en komt iedereen tegelijk op de eindbestemming aan. Omdat je zelf niet hoeft te rijden kun je ook genoeg toezicht houden op de scholieren. Kijk dus goed naar de mogelijkheden als je gaat zoeken naar een touringcar huren. Ga je met scholieren een reis maken naar een ander land? Dan is een touringcar ook zeker handig, de chauffeur rijd en de scholieren kunnen tussendoor slapen.

Optie 2: Vervoer met auto’s

Vaak heb je bij een reisje met scholieren ook veel ouders die vrijwillig willen helpen tijdens zo’n dag. Je zou hen allen kunnen vragen om met de auto te reizen zodat zij een aantal scholieren mee kunnen nemen. Het voordeel is dat dit goedkoper is dan een touringcar huren. Wanneer ouders al vrijwillig met de auto willen rijden deze dag heb je al genoeg vrijwilligers om groepen scholieren te begeleiden. Dit hangt natuurlijk volledig af van het reisje dat je gepland hebt.

Optie 3: Met de fiets op reis

Vaak op basisscholen wordt een schoolkamp georganiseerd in de buurt op een camping bijvoorbeeld. Hier kun je gemakkelijk fietsend naartoe, fietsen is een hele gezellige optie om op reis te gaan. Echter is dit niet de makkelijkste omdat je goed op de scholieren moet blijven letten. Daarnaast moet je de route goed uitstippelen.

Hopelijk heb je zo een goed beeld gekregen van de mogelijkheden die je hebt wanneer je met scholieren op reis gaat. Vaak hangt de makkelijkste manier van met een groep scholieren op reis ook af van hoe oud de scholieren zijn, hoe groot de groep is en waar het reisje naar toe gaat. Begin alvast met het uitstippelen van je reis, want hier zit stiekem nog veel werk in.

VorigeInschrijving voor bezoekers NOT 2023 gestart
VolgendeHet nut van insecten in de tuin en hoe ze een handje te helpen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter