Jeugdeducatiefonds en SpaceBuzz willen met eigen raket kinderen de ruimte inschieten

Vandaag heeft de aftrap plaatsgevonden van de samenwerking tussen het Jeugdeducatiefonds (JEF) en SpaceBuzz. Het de bedoeling dat uiteindelijk alle 1800 scholen in de doelgroep van het JEF een ruimtereis gaan maken in een eigen raket. Om dit mogelijk te kunnen maken is een wervingsactie gestart om een extra raket aan te schaffen. Deze wordt niet bij SpaceX besteld maar gewoon zelf gemaakt onder toezicht en aanwijzingen van André Kuipers. Een ruimtereis kost ook niet 20 miljoen euro, zoals miljonairs dat betalen. Ook op de grond met nieuwe technieken is namelijk wel degelijk mogelijk om dezelfde ervaring te ondergaan. Leerlingen van (JEF) scholen krijgen naast de reis in de ruimte ook nog een educatief programma aangeboden.

Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds: ‘Het is goed om leerlingen een breder perspectief te bieden op de wereld. Met het lesprogramma van SpaceBuzz is het de bedoeling dat kinderen aardbeschermer te maken, door ze te laten zien hoe mooi, maar ook hoe kwetsbaar onze planeet is. De aarde is ons thuis en daar moeten we zorgvuldig mee om gaan.’

Tijdens het lesprogramma van minimaal zes uur worden de leerlingen getraind om astronaut te worden. Ze leren over het heelal, de aarde, de natuur en techniek. De (VR) ruimtereis in een levensgrote raket, die op het schoolplein komt voorrijden, is het hoogtepunt en afsluiting van het programma.
Janine Geijsen, directeur van SpaceBuzz: ‘De komende maanden willen wij de gelden bijeenbrengen voor de aanschaf van een tweede raket die exclusief kan worden ingezet door het Jeugdeducatiefonds. We gaan actief bedrijven en organisaties benaderen om ons hierbij te helpen. Gezien de huidige samenwerking met onze donateurs en al getoonde interesse gaan we er vanuit dat we deze nieuwe raket binnenkort de ruimte in zullen kunnen schieten.’

VorigeHandige tips om minder last te hebben van werkdruk
VolgendeZevenduizend Nederlandse kinderen zeggen dat gemeen gedrag online er “nu eenmaal” bij hoort
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter