Soeperchef: educatief programma voor basisscholen

TommyTomato lanceert met ‘Soeperchef’ haar educatieve programma voor basisscholen. In dit programma leren basisschoolkinderen onder begeleiding van professionele chefs op speelse manier hoe zij kunnen koken met groenten. Soeperchef maakt deel uit van een programma dat voedselvaardigheid inzet als basisschoolvak, waarmee een duurzame basis gelegd wordt voor een gezonde leefstijl. Abdelhamid Idrissi is daarbij aangehaakt als adviseur.

Leren koken met groenten samen met de Soeperchefs

‘Soeperchefs’ is in het leven geroepen om basisschoolkinderen te leren hoe zij met alleen groenten voedzame en smaakvolle gerechten kunt maken. Door voedselvaardigheid, gekoppeld aan groentelunches, met kerndoelen en praktische tools in te zetten als vak, wordt een basis gelegd voor een duurzaam gezonde leefstijl op een manier die aansluit aan bij de kerntaken en wensen van leerkrachten. Bas Turk, grondlegger van TommyTomato: “Slechts 1% van de kinderen eet voldoende groenten en dat heeft op de lange termijn negatieve gevolgen. Een hogere zorgbehoefte is daar een van. Met TommyTomato leren wij kinderen van jongs af aan groenten eten door deze op speelse manier samen te ontdekken. We ontwikkelden een professioneel lespakket voor basisscholen waarmee zij zonder extra werk hun leerlingen op duurzame wijze voedingsvaardig kunnen maken. Onderdeel daarvan zijn onze ‘Soeperchefs’. Dit zijn ervaren chefs met een groot hart voor kinderen, duurzaamheid en lekker eten.”

Abdelhamid Idrissi sluit zich aan als adviseur

Abdelhamid Idrissi, grondlegger van Studiezalen en FRIS supermarkten, heeft zich bij TommyTomato aangesloten als adviseur. “Hetgeen TommyTomato doet, is niet alleen maar een kwestie van het voorzien in de basisbehoeften van kinderen door hen gezond te laten eten, maar biedt ook kennis over gezond eten aan gezinnen en kinderen op een heel leuke en enthousiasmerende manier. De woordspelingen, de looks; alles klopt. Kinderen kunnen zich alleen maar goed ontwikkelen als de basis goed is en dus moeten we structureel aan die basis bouwen op een plek waar alle kinderen komen: de basisschool. Het is mooi dat TommyTomato vanuit hun stichting ook hun maaltijden biedt aan kinderen die hier niet snel in aanraking mee komen. Op de basisschool kunnen we impact maken, ook voor het aanleren van een gezonde leefstijl. Ik vind het geweldig om TommyTomato te mogen adviseren over hoe zij voor alle kinderen positief effect kunnen creëren op ook de lange termijn.”

VorigeZo maak jij jouw flyeractie meetbaar
VolgendeRoep om toekomstbestendig curriculum economieonderwijs steeds luider
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter