Dit zijn de beste vloeren voor op scholen

Scholen: iedereen heeft er ooit in zijn of haar leven op gezeten en iedereen weet dan ook hoe chaotisch het eraan toe kan gaan. In scholen wordt er veel gelopen, gerend, gespeeld en ook geknoeid! Daarom is het belangrijk om een vloer te plaatsen die hier allemaal tegen bestand is. In deze blogpost gaan we het daarom ook hebben over de beste vloeren om in een school te plaatsen. Zo doe je inspiratie op over het materiaal en kies jij de juiste vloer voor jouw leerlingen!

Belangrijke aspecten voor een nieuwe schoolvloer

Als directeur wil je het liefst het grootste deel van het budget laten gaan naar het onderwijs van de leerlingen. Toch is het ook zeer belangrijk om te kijken naar het gebouw. Het gebouw is namelijk belangrijk om een optimaal leerklimaat te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een goede verwarming in de winter of juist airconditioning in de zomermaanden. Zo zorg je ervoor dat de kinderen zich in elk klimaat optimaal kunnen concentreren. Ook de vloer is een zeer belangrijke factor in een school. Je wilt tenslotte niet dat er onnodige ongelukken gebeuren door een onjuiste vloerkeuze of dat je heel veel geld kwijt bent aan onderhoud. Veel scholen zijn recent onderzocht en scoren niet goed op de punten van het bouwkundig onderhoud. Zo toonden hun vloeren veel slijtage en waren deze eigenlijk nooit echt geschikt als schoolvloer. Wanneer jij een nieuwe schoolvloer gaat plaatsen, bijvoorbeeld omdat je graag je oude vloer wilt vervangen, denk dan na over duurzamere opties. Zo heb je jarenlang plezier van je nieuwe vloer, zonder dat je al snel een nieuwe moet aanschaffen of hij afgekeurd wordt vanwege de slijtage.

Ga voor de moderne look

Tegenwoordig willen scholen steeds meer voor een duurzame, maar toch moderne vloer gaan. Zeker wanneer ze te maken hebben met oudere leerlingen en de felgekleurde vloeren niet meer zo passend zijn. Met een PVC vloer zit je altijd goed! PVC stroken hebben de moderne houtlook en zorgen voor een algehele warme en sfeerrijke omgeving. De vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en ook nog eens goed voor de portemonnee! Bovendien zijn ze extreem slijtvast en dempen ze geluid. Hoe handig in een drukke omgeving! De PVC vloer is makkelijk aan te leggen op een egale ondergrond en je zou er vloerverwarming onder kunnen plaatsen. Een andere veel gekozen optie is de linoleum vloer. Dit is tegenwoordig door alle nieuwe ontwikkelingen één van de meest duurzame vloeropties! Het leuke is dat deze vloer erg veelzijdig is. Ook is linoleum in veel verschillende kleuren en structuren te verkrijgen en stem je je vloer gemakkelijk af op de rest van het interieur. Wacht niet langer en bekijk de vele opties snel en gemakkelijk online of in een showroom!

VorigeMinder jongeren kiezen voor een mbo-opleiding
VolgendeDe belangrijkste meta tags volgens een SEO-specialist
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter