Mbo-toppers zetten hun skills in voor bewindslieden op Prinsjesdag

Ingrid van Engelshoven, demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Mona Keijzer, demissionair staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat en Lisa Westerveld (GroenLinks) waren drie van de zeven gelukkige bewindslieden zich deze ochtend lieten stylen voor Prinsjesdag. Dat gebeurde in kapsalon Aveda The Hague met het vakmanschap van mbo-kampioenen kapper en schoonheidsspecialiste.

Minister Van Engelshoven vindt het belangrijk dat mbo-studenten hun vak tijdens Prinsjesdag kunnen etaleren: “Ik ben ongelofelijk trots op deze mbo’ers! Heerlijk om je door de toppers van Nederland te laten opmaken en om je haar te laten doen. Op deze manier wil ik ze zichtbaar maken. Dit is nodig omdat de samenleving op vakmensen leunt.

Nationaal mbo vakwedstrijdkampioenen Ynola Lommerse en Esmé Hemmes verzorgden het haar en de make-up van de minister, staatssecretaris en de Tweede Kamerleden. Ook Nederlands kampioenen mbo-bloembinder en -gastvrouw waren in de salon en toonden hun vak. Gastvrouw Tham Cao begeleidde de politici naar de behandelstoel en na afloop bood bloemist Rik Masson hen een bloemsieraad aan. De ochtend werd afgetopt met oranje gebak. Aangeboden door mbo-student patissier Jennifer Proost (Albeda). Jennifer: “Het was een spannende maar leuke en interessante ervaring. Bijzonder om mijn gebakjes aan Tweede Kamerleden en ministers aan te mogen bieden. Ik ben trots dat ik hier als mbo-student onderdeel van mocht uitmaken.”

Mona Keijzer over haar bezoek aan de salon: ”Het is heel simpel. Dit is vakvrouwschap, in dit geval. Een feestelijk kapsel en professionele make-up, dat is zelf niet na te doen. Het mbo is ontzettend belangrijk en dat mag gezien worden.” Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) voegde daaraan toe: “Zo ontzettend fijn om de ochtend op Prinsjesdag zo te mogen beginnen! Ik heb weer genoten van hun professionaliteit.”

Dit is mbo
In Nederland leren zo’n 500.000 jongeren een vak op het mbo. Bijna de helft van onze beroepsbevolking heeft een mbo-diploma. Zij zijn van groot belang voor Nederland en werken veelal in vitale beroepen waardoor de economie ook tijdens de pandemie kon blijven doordraaien. Dat is de reden waarom onder het label ‘Dit is mbo’ dit Prinsjesdagevent werd georganiseerd. Binnen dit platform werken o.a. de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samen om de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet goed functioneren.

VorigeHoe je als school leerlingen tegen ziektes kunt beschermen
VolgendeRotterdamse hogescholen en universiteit luiden noodklok ‘nijpend tekort aan studenthuisvesting’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter