5 keer comfort food om te bestellen voor een lange avond nakijken

Het leven van een docent gaat niet over rozen. Natuurlijk profiteer je van de schoolvakanties, maar tijdens het schooljaar besteed je menig avond aan het nakijken van toetsen en werkstukken. Om zo’n lange werkdag draaglijker te maken, kun je jezelf tijdens het nakijken verwennen met heerlijk comfort food. We doen vijf suggesties ter inspiratie.

Sushi
Wat is er nu idealer voor een avond nakijken dan sushi? Het zijn allemaal heerlijk éénhapsgerechtjes die niet warm hoeven te blijven. Zo kun je dus uitstekend af en toe er eentje naar binnen steken terwijl je je concentratie niet van je werk hoeft af te halen. En ook zonder chopsticks is sushi lekker. Wist je dat je het volgens de traditie zelfs met de hand mag eten? Laat thuis je sushi bezorgen in Eindhoven of waar je ook woont voor een avondje comfort food tijdens het werken.

Dim sum
Een goed alternatief voor sushi als je niet zo houdt van zeewier en vis, is dim sum. Ook dit is Aziatisch en komt in de vorm van allemaal kleine éénhapsgerechtjes die zich goed lenen voor een avondje nakijken. Geniet tijdens het werken van heerlijke dumplings, cha siu bao of chun fan, zodat je jezelf toch een beetje kunt verwennen.

Pizza
Pizza is natuurlijk altijd een betrouwbare optie als je geen tijd hebt om zelf te koken en iets zoekt wat makkelijk te hanteren is tijdens het werken. Pizza die je bestelt, wordt immers doorgaans al in punten gesneden voor je, waardoor je gewoon een stuk uit de doos kunt pakken terwijl je je blijft concentreren op je nakijkwerk.

Burger
Toegegeven, burgers zijn lang niet altijd even handig om te eten. We houden allemaal van toppings, maar op een gegeven moment kan je mond gewoon niet ver genoeg meer open om een fatsoenlijke hap te nemen van een goed belegde burger. Kies daarom wijs, maar als je een lekkere en hanteerbare burger gevonden hebt, kun je daar prima aan knagen tijdens het nakijken van weer een toets of werkstuk.

Ramen noodles
Wil je liever slurpen dan knagen? Bestel dan ramen noodles: een kom met dampend hete bouillon en heerlijke noodles en groenten erin waardoor je lekker warm van binnen wordt. Voor sommigen is dit het ultieme comfort food.

Gun jezelf wat lekkers en gemakkelijks als je de hele avond moet doorwerken. Dat maakt het lange nakijken een stukje draaglijker!

VorigeZonnepanelen op daken van schoolgebouwen
VolgendeFysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter