Niet zonder rugzak naar school

De rugzak is de meest populaire schooltas onder scholieren. Het is van een functionele tas een echt blijvertje geworden. Welk kind heeft nou geen rugtas?

De rugzak zag voor het eerst echt het levenslicht toen het Amerikaanse leger in de jaren vijftig aangaf behoefte te hebben aan een tas waarin soldaten gemakkelijk spullen met zich mee konden dragen. Dat werd geen handtas of schoudertas, maar een tas voor op de rug.

Een sterke tas die ervoor zorgde dat soldaten niet alleen heel comfortabel van alles konden meedragen, maar ook genoeg lichamelijke vrijheid hadden om te bewegen, te marcheren en allerlei andere spullen in hun handen te houden. Een groot aantal fabrikanten sprong erop in, Eastpak leverde de tassen voor het leger.

Schooltas voor naar college
In navolging van het Amerikaanse leger, volgden Amerikaanse studenten aan de universiteiten die al snel doorhadden dat zo’n rugzak ook heel handig was om mee naar college te nemen. Alle boeken pasten erin en er was nog ruimte voor een lunch, een flesje water en multomappen. Ook zij wilden een rugzak. Bovendien, niet onbelangrijk voor de jeugd, bleken rugzakken zowel stijlvol als sportief te ogen. Je was wat met zo’n tas. Het gevolg: de rugzakken waren niet aan te slepen.

Zebra tassen voor de jongste scholieren
Dat sijpelde vervolgens door naar andere scholen en tegenwoordig is de rugzak niet meer weg te denken van het schoolplein. Het is dé meest populaire tas onder jongeren. Inmiddels is het uiteraard niet alleen Eastpak dat de scepter zwaait. Alle mogelijke kwaliteitsmerken bieden rugzakken aan, zoals Zebra tassen voor de jongste scholieren. Met passende prints voor jonge kinderen, trendy kleuren, lekker handige ritsen en veel vakken.

Rugzak is mode-item
Ieder gerenommeerd tassenmerk voorziet ons tegenwoordig van rugzakken. Van Calvin Klein tot Tommy Hilfiger en van Burkely tot Kipling. Niet alleen voor scholieren overigens. Ook de zakenman- en vrouw dragen inmiddels stijlvolle tassen op hun rug. Ook handig als je moet fietsen of met het openbaar vervoer naar het werk gaat. De rugzak is hiermee een volwaardig mode-item geworden en is de status van accessoire voorbij.

Ze zijn er inmiddels in alle mogelijke modellen, kleuren en materialen. Van leer tot canvas en van polyester en polyurethaan tot suède. Sommige hebben een speciaal laptopvak, anderen zijn gemaakt van snijvast waterafstotend materiaal. De ene rugzak oogt chique, de ander is gericht op outdooractiviteiten, weer een ander geeft een trendy of zakelijke look. Elke rugtas heeft zijn eigenschappen en eigen subtiele details. Het is heel persoonlijk waar een rugzak aan moet voldoen, maar er is voor iedereen een passend exemplaar. Een rugzak die past bij waar hij voor gebruikt gaat worden, die past bij het karakter en de uitstraling van de drager en die zowel trendy als tijdloos kan zijn.

VorigeOp welke vlakken is de oorthermometer een betere keuze dan zijn rectale tegenhanger?
VolgendeMakkelijk besparen op de vele vaste lasten die je hebt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter