Kunstgras in de tuin

Wie tuin zegt, denkt daarbij onmiddellijk ook aan gras. En dan bij voorkeur aan een mooi en groen gazon. Twijfel je tussen echt gras (gezaaid of in zoden aangelegd) en kunstgras? We leggen je hieronder uit waarom kunstgras alleen maar voordelen heeft.

Prijs
Beginnen doen we met wat op het eerste gezicht eerder een nadeel lijkt. Kunstgras is namelijk prijziger dan graszaad. Maar deze kost is eenmalig. In vergelijking met echt gras (dat je moet maaien, bemesten, besproeien, verticuteren, na verloop van tijd herzaaien enz...) is het op lange termijn juist goedkoper dan echt gras. Je beleeft er jarenlang plezier aan en je hoeft er niet naar om te kijken. Kunstgras van goede kwaliteit is uv-bestendig en ook kleurvast. De zon en de behoeften van je huisdier hebben er geen invloed op.

Onderhoudsgemak
Misschien wel hét grootste voordeel. Een kunstgrasveld vergt nauwelijks onderhoud. Met een (bij voorkeur harde) bezem in de herfst wat blaadjes ruimen en af en toe eens opborstelen. Meer hoef je heus niet te doen. Hoera, nooit meer maaien! Kunstgras kopen is bovendien de perfecte oplossing voor mensen die lijden aan hooikoorts en andere allergieën.

Uitstraling
Kunstgras dat er nep uitziet, het bestaat. Maar tegenwoordig is het aanbod zo divers en de technologie erachter zo vernieuwend, dat je zeker een soort kunt vinden waarbij je het verschil met echt gras met het blote oog niet kunt zien. Het hele jaar door een prachtig groen gazon, wat wil je nog meer?

Toepassingsveld
Kunstgras past overal, zelfs op hellingen en in het kleinste hoekje van je balkon of op je dakterras. Overal kan je genieten van dat heerlijke buitengevoel, met zacht gras onder je voeten.

Op maat van kinderen
Met kunstgras heb je nooit gele/bruine plekken in je gazon door het zwembadje dat er de hele zomer bleef staan. Chloor vormt trouwens geen enkel probleem voor het gras. Het is ideaal voor kinderen om op te spelen, want het voelt heel zacht aan en schuurt niet aan de voetjes. Kunstgras vormt ook de perfecte ondergrond voor speeltoestellen.

Duurzaam
Kunstgras is goed voor het milieu. Het werkt waterbesparend (je hoeft het nooit te sproeien om het mooi groen te houden) en je ecologische voetafdruk wordt kleiner doordat er geen schadelijke verdelgers en meststoffen in het grondwater doorsijpelen. Een kunstgrasveld draineert. Het water kan de bodem in en het rioolstelsel raakt niet overbelast.

Zelf aan de slag?
Je merkt het, kunstgras heeft alleen maar pluspunten. Waar wacht je nog op? Het kunstgrasveld kan je laten leggen door een professional. Maar dit is helemaal geen must. Je kan het ook makkelijk zelf leggen. Slechts een handvol accessoires heb je nodig om je tuin te voorzien van een prachtige groene vlakte, waar je lang zult van kunnen genieten.

VorigeJongerenOnderwijsraad zoekt nieuwe deelnemers
VolgendeDe ontwikkeling van computational thinking in het primair onderwijs
Reacties (1)
Gebruiker
Naam: Jhoke

27-5-2021

Message: Geen nadelen aan kunstgras? Het stinkt, het wordt heet, er komen microplastics af. Alleen maar voordelen? Het is absoluut niet natuurlijk. De bodemdieren hebben er niets aan, de insecten niet en daarom ook de vogels niet. Een grasveld kun je prima onderhouden door twee keer per jaar te maaien, en verder de bloemen te laten bloeien! Dat is ook een beter voorbeeld voor kinderen - het verbaast me om zo een reclamebericht van een kunstgrasleverancier te zien op Docentenplein.

Laat een reactie achter