Tijd besparen om meer door te brengen met je kinderen

Kinderen vergen veel tijd, dat is niks nieuws, wat je natuurlijk graag doet. In de ochtend moeten ze op tijd uit bed en klaar zijn voor school. Misschien moet je ze ook nog naar school brengen, en in de middag moeten ze weer opgehaald worden. Dit kost veel tijd. Daarom volgen hieronder een aantal tips om tijd te besparen met je kinderen.

Kledingsetjes in de avond klaar leggen
‘s Ochtends kleding klaarleggen voor je kinderen kan veel tijd vergen, vooral als ze niet allemaal tegelijk uit bed komen. Leg daarom in de avond een setje kleding klaar. Als je iets mist of er nog iets vies is, kun je dat ook gemakkelijk nog even een wassen.

Broodtrommeltje al van tevoren maken
In de avond is het een stuk minder hectisch dan in de ochtend wanneer iedereen even moet douchen, kleren aandoen en ontbijten. Er moet ook nog even een broodbakje gemaakt worden. Dit kan aardig wat tijd kosten als er veel broodjes worden gegeten.
Dit kan je net zoals de kleren ook in de avond doen. Dan heb je alle tijd, omdat de kinderen toch al vaak op bed liggen. Zo wordt het broodbakje in de pauze een verrassing, want de kinderen weten niet wat ze krijgen, spannend!

Misschien wel de beste tip!
Bespaar tijd met handige diensten. Er zijn voor veel dingen, apps of diensten op internet die maar wat graag voor je aan de slag willen.
Bijvoorbeeld elk jaar energieleveranciers vergelijken en overstappen kost veel tijd. Het kan een stuk gemakkelijker door een dienst zoals deze.
Je hoeft je hiervoor maar 1 keer aan te melden en je wordt elk jaar overgestapt van leverancier met een besparende deal. Besparen op kosten en tijd dus!

Zo heb je voor het budgetteren ook al veel apps die het categoriseren van uitgaven en inkomsten voor je doet. Vervolgens krijg je een makkelijk overzicht met wat je uitgaven en inkomsten zijn door alleen even je bank te koppelen. Handig om te besparen en je hoeft niet alles in een Excel overzicht te zetten.

Geen telefoon voor dat je op je werk bent
In de ochtend is het vaak erg hectisch en druk. Je hebt weinig tijd en je bent snel afgeleid door je telefoon. Je kent het vast wel, nog even op een mailtje reageren, het nieuws bekijken of even door je feed scrollen. Dit is kostbare tijd die je met je kinderen kan doorbrengen voordat ze naar school gaan. Leg de telefoon aan de kant! Dat kan later op de dag wel als je kinderen op school zijn. Stap dan ook even meteen over via SwitchHero.

VorigeEindexamens voorbereiden met Schooltv.nl
VolgendeHoe wereldwijd is Nederlands?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter