Dit is hoe je de mooiste kamer voor de mooiste baby ter wereld inricht

Elke moeder en vader vinden hun baby de aller, allermooiste van de hele wereld. En dat is natuurlijk ook zo. Het kleine wondertje dat je in je armen houdt verovert alle harten door alleen maar een beetje te lachen of iets te brabbelen. Natuurlijk wil je dan ook de aller, allermooiste babykamer voor je prinsje of prinsesje. Gelukkig is het allang niet meer zo dat we alleen maar kunnen kiezen uit blauw voor een jongetje en roze voor een meisje. Het is inmiddels meer dan een lijstje afwerken. Want met een zoekterm als: zoek een babybed, kom je in een wereld terecht met talloze babybedjes in alle soorten en maten. Van romantisch tot modern en van klassiek tot retro. Er is echt van alles te koop op babykamergebied en met een beetje fantasie maken jullie een prachtige babykamer waar de kleine zich helemaal thuis voelt. In deze babykamerblog geven we je tips en tricks hoe je dat doet.

Veiligheid voor alles
Bedenk bij alles wat je bedenkt of het veilig is. Denk als je baby. Die stopt alles in zijn of haar mond, ziet geen gevaar, steekt overal een vinger in en zijn heel beweeglijk. Lijkt je dat wiegje van gietijzer uit de negentiende eeuw helemaal het einde? Gietijzer kan scherpe bramen hebben of geschilderd zijn met loodhoudende verf. Om maar een voorbeeld te noemen. Maar ook moderne meubels voor de babykamer die aan de strenge veiligheidsregels van de EU voldoen kunnen een gevaar vormen als je ze niet goed gebruikt. Wees daar altijd alert op!

Denk na over de inrichting
Het zijn misschien open deuren maar het is belangrijk om na te denken waar je wat neerzet in een babykamer. Een wiegje op een tochtige plek zoals onder een raam is bijvoorbeeld geen goed idee. Vooral jonge ouders denken dat een baby heel warm fijn vindt. Niets is minder waar, de ideale babykamer ligt rond de 18 graden. Dus niet te koud en niet te warm. De commode is hoog, zorg daarom dat je altijd alle verzorgingsproducten binnen handbereik hebt zodat je niet bij de commode weg hoeft. Nog een belangrijke is om geen klamboe boven het bed van je pasgeboren baby te hangen, ook al staat het nog zo leuk. Je kleintje kan erin verstrikt raken. Door logisch na te denken kun je veel potentieel gevaarlijke situaties voorkomen, maar online vind je ook allerlei veiligheidstips.

Vloer en wanden
Laminaat of zeil op de vloer is lekker makkelijk schoon te maken en geeft alle ruimte om mee te combineren. Zo kun je met vloerkleden warmte en kleur toevoegen. Maar let op! Zorg dat de onderkant van het vloerkleed van antislipmateriaal gemaakt is zodat het kleed niet wegglijdt als je erop gaat staan. Je kunt ook kiezen om vloerbedekking of hout op de vloer te leggen. Dat geeft direct een warme sfeer, maar kies dan wel voor onschadelijke houtverzorgingsproducten en vloerbedekking dat niet pluist. Natuurlijk zorg je ervoor dat de wanden matchen met de vloer. Gelukkig is de scheiding tussen wat geschikt is voor jongens en wat voor meisjes niet meer zo strikt tegenwoordig. Waarom zouden er geen raketten of dino’s kunnen in een meisjeskamer? Hoezo zijn bloemen en roze niet gepast in een jongenskamer? Doe gewoon wat jij leuk vindt. Een beetje out-of-the-box denken maakt jouw babykamer pas echt uniek.

VorigeNieuwe erkende opleiding meditatieleraar
VolgendeTeams gaan de strijd met elkaar aan tijdens de mobility hackathon
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter