Speciale Jeugdjournaal-uitzending over herdenken

In de speciale herdenkingsuitzending van het NOS Jeugdjournaal staan drie verhalen van kinderen die een oorlog meemaakten centraal. Zo is daar de Joodse Betty Metzelaar. Nu is ze 88, maar ze was 9 toen ze met haar zus moest onderduiken. Jarenlang leefde ze in angst.
Ook is een dubbelportret te zien van oma Tineke (86) en haar achterkleinzoon Thomas (12). Tineke van Ommen is Indisch en woonde als kind in Nederlands-Indië. Na de inval van de Japanners werd haar vader opgepakt en tewerkgesteld aan de Birma-spoorlijn. Daar is hij waarschijnlijk door honger en uitputting om het leven gekomen. Thomas heeft over de oorlog in Nederlands-Indië een spreekbeurt gemaakt.
Sedra van 13 komt uit Syrië. Samen met haar ouders, jongere broer en zusje vluchtte ze voor de oorlog daar. Ze beleefde angstige momenten en maakte beschietingen mee. Nu leeft het gezin in veiligheid in Nederland.

De uitzending wordt gepresenteerd door Annabelle Zandbergen.

NOS Jeugdjournaal Extra: Herdenken
Dinsdag 4 mei, 18.40-19.00 uur, NPO Zapp

VorigeWanneer is een goed moment om een nieuwe woning te kopen?
VolgendeBijna een kwart van de basisschoolkinderen leest nooit in vrije tijd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter