Praktische richtlijnen voor opening basisscholen op 8 februari

Maandag 8 februari gaan alle scholen in het primair onderwijs weer open. Het ministerie van OCW heeft, samen met de vertegenwoordigers van leraren, schoolleiders en schoolbesturen, praktische richtlijnen opgesteld waarmee de scholen weer open kunnen. In deze nieuwsflits leest u meer over de richtlijnen.

Het is belangrijk dat kinderen weer naar school kunnen. Niet alleen voor de leerprestaties, maar ook voor hun mentale en sociale ontwikkeling. Uit OMT advies blijkt dat het verantwoord is om de basisscholen weer te openen. De risico’s zijn beperkt.

Het kabinet begrijpt ook dat er zorgen kunnen zijn onder ouders en onderwijspersoneel. Over hun eigen gezondheid of die van hun naasten. Om de verspreiding van het virus te voorkomen, worden er dan ook extra maatregelen genomen.

De richtlijnen en hoe daar als school mee om te gaan, zijn te vinden in het servicedocument.

Bron en meer informatie: Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

VorigeVeertig organisaties presenteren plan hoe scholen weer open zouden kunnen
VolgendeDaar kun je op rekenen!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter