Juist nú: kennis opfrissen en gratis online bijleren

Tijdens de eerste lockdown werden in Nederland naar schatting 40.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Dat zijn ruim twee keer zoveel kinderen dan in dezelfde periode zonder lockdown: toen waren er over bijna 15.000 kinderen zorgen. Dat blijkt uit het rapport ‘Kindermishandeling tijdens de eerste lockdown’ van de Universiteit van Leiden.

Nu, na een lange thuisperiode, mogen kinderen weer naar school. Hoe kan een leerkracht deze kinderen steunen in de klas? Hoe kun je hen helpen ontstressen? En leren omgaan met ingewikkelde emoties?

Om hiermee te helpen biedt Augeo Foundation de cursus ‘ Steun bieden in de klasgratis aan. Zodat leraren, maar ook andere zorgprofessionals, iets extra’s kunnen betekenen. Zeker nu de kinderen weer naar school mogen.

Met deze cursus (gemaakt voor docenten in het primair onderwijs) leer je wat je kunt doen als je denkt dat een kind thuis verwaarloosd of mishandeld wordt. Je oefent met videofragmenten en interactieve werkvormen. De cursus wordt tot 8 april 2021 gratis aangeboden. Starten is makkelijk: voeg de cursus toe aan je winkelmandje, registreer je bij onze academy, gebruik activeringscode: STEUN en je kunt vandaag nog beginnen met de gratis cursus.

Dat scholen weer opengaan is belangrijk, maar het steunen van kinderen die onveilig opgroeien vraagt meer! Doe de gratis cursus en deel dit bericht met collega’s en bekenden. Samen geven we kindermishandeling geen toekomst.

VorigeDe juiste tas en de perfecte bh
VolgendeBijles aan huis geven
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter