NOS Jeugdjournaal Kinderpersconferentie

Rutte en De Jonge beantwoorden kindervragen over corona

Hoe houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge rekening met het leven van anderhalf miljoen kinderen? De meeste coronamaatregelen hebben te maken met volwassenen, om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte blijft in de ziekenhuizen. Is bij het nemen van alle maatregelen wel genoeg aan kinderen gedacht?

Deze en andere vragen die bij kinderen leven, legt het NOS Jeugdjournaal dinsdag 16 februari aan de bewindslieden voor tijdens de eerste corona kinderpersconferentie. Dat gebeurt onder leiding van presentatoren Joris Marseille en Milou Stoop in de bekende zaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. De gebarentolk is ook aanwezig.

Net als bij de reguliere persconferenties, geven Rutte en De Jonge beiden een statement, waarna er tijd is voor het beantwoorden van vragen die kinderen hebben ingestuurd. Acht kinderen zijn in de perszaal aanwezig om hun eigen vraag te stellen. Gaat de eindtoets van groep 8 door? Wanneer kunnen ze weer sportwedstrijden spelen? Ook willen de jonge vragenstellers weten hoe de bewindslieden deze pandemie zelf volhouden.

NOS Jeugdjournaal Corona Kinderpersconferentie
Dinsdag 16 februari, 18.45-19.20 uur, Zapp/NPO3

Vorige‘Verspreid naar school’ tool helpt basisscholen (en ouders) met coronaproof lesschema
VolgendeDe juiste tas en de perfecte bh
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter