Dit zegt een kinderfiets over jouw leerling!

De soorten kinderfietsen waar jouw leerlingen op fietsen, kunnen veel zeggen over de karakters van de kinderen. Om dit te herkennen, kijken we naar verschillende karaktereigenschappen door middel van archetypen. In het dagelijkse leven zijn mensen en kinderen te plaatsen onder verschillende archetypes. Het is leuk, leerzaam en interessant om te zien wie welke rol heeft in een groep of als individu. Mensen passen soms bij meerdere archetypes en zo zie je dus meerdere eigenschappen in iemand terugkomen. De archetypen zijn de corresponderen aan een kinderfiets. We bespreken hier de meest bekende kinderfietsen een koppelen die aan een archetype. De 12 bekendste archetypes zijn:

De onschuldige;
De normale burger;
De held;
Zorggever;
Ontdekkingsreiziger;
Rebel;
Minnaar;
De schepper (creativiteit gepaard);
De nar;
De wijze;
De magiër;
De heerser.

Een aantal van deze archetypen komen terug en zijn zeer typerend voor een fiets.

Mountainbike
Een mountainbike is een sportieve fiets. De fiets is gemaakt om te fietsen op onverharde en wegen. De fiets heeft veel versnellingen en het is een echte sportfiets. Een avontuurlijke fiets voor een avontuurlijk kind de echte ‘ontdekkingsreiziger’. De fiets heeft dikke banden en geeft daardoor veel grip. De fiets is ideaal om mee te spelen en om met andere leerlingen wedstrijdjes te doen in een grasveld.

Transportfiets
Een transportfiets is een fiets waar goederen op vervoert kunnen worden. Er zit een bagagedrager en een voorrekje op. Dit maakt het vervoer van een schooltas met zware boeken en/of sporttas met een hockeystick gemakkelijk. Het archetype: ‘de schepper’ en ‘de wijze’ passen hier uitstekend bij. De wijze is een intelligent kind die

De opa- en omafiets
Deze fiets heeft een klassiek model en is zeer praktisch. Veel accessoires zijn gemakkelijk toe te voegen. Dit is een typische fiets voor het archetype: ‘de gewone burger’. Dit archetype vindt normaal doen al gek genoeg en hoeft niet op te vallen.

Een Harley fiets
Dit is een kinderfiets met een retro model. Met de vloeiende lijnen in de fiets, heeft deze fiets een unieke uitstraling. Het model van de fiets is geïnspireerd door het motormerk Harley Davidson. Zij brachten een fiets in dit model uit. Dit model was beschikbaar vanaf 3499,- euro, dus kwamen andere fietsmerken met modellen die minder duur zijn. Deze fiets is ideaal voor het archetype: ‘de held’. De held is een persoon die moedig en cool is, net als het model van de fiets. Het motto van de held is: waar een wil is, is een weg.

Kleuren
Kinderfietsen zijn er in verschillende kleuren. Velle en minder felle kleuren. Bij felle kleuren past de schepper. De creatieveling kiest voor kleuren die opvallend zijn en is niet bang om op te vallen. De minder felle kleuren en/of zwarte fietsen worden

VorigeOnderzoekers positief over open science, maar ook nog barrières
VolgendeHet schoolreisje: een goede voorbereiding is het halve werk
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter