Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) afgelast

De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), die van 30 november tot en met 4 december 2021 zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is afgelast. Ook al voldoet de beurs aan de voorwaarden voor een zogenaamd ‘doorstroomevenement ‘, toch is in afstemming met de onderwijssector, exposanten en de onderwijsvakbonden besloten om het evenement niet door te laten gaan. Het stijgend aantal besmettingen raakt ook het onderwijs hard en veel scholen richten zich nu uitsluitend op strikt noodzakelijke werkzaamheden. De volgende editie van de NOT vindt plaats van 24 januari tot en met 28 januari 2023.

Albert Arp, CEO van de Koninklijke Jaarbeurs: “Juist nu wilden we natuurlijk graag de NOT organiseren, maar in de loop van deze week werd duidelijk dat doorgaan steeds lastiger werd. We zien aan de ene kant de behoefte in de sector naar het uitwisselen van kennis en ervaringen, en het opdoen van inspiratie. Maar in de huidige situatie voelt het voor de sector steeds minder verantwoord om bij elkaar te komen, ook al is de NOT een doorstroomevenement en kan het binnen alle geldende veiligheidsnormen georganiseerd worden. Reden om te besluiten de NOT door te schuiven naar januari 2023.”

In de sector is brede steun voor het besluit. Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad: “Hoe jammer ook, wij begrijpen deze beslissing heel goed. De besmettingen lopen op, ook op de scholen en daarom is het belangrijk dat onderwijspersoneel zich zoveel mogelijk beperkt tot het primaire proces, het verzorgen van onderwijs.”

Het besluit om de NOT niet door te laten gaan, heeft geen impact op andere doorstroomevenementen die door andere organisatoren bij de Jaarbeurs gepland zijn, zoals de Buitenlandbeurs en de Studiekeuzebeurs Midden. Beide evenementen richten zich op een andere doelgroep dan leerkrachten, docenten en professionals in de kinderopvang. Ook congressen en vergaderingen kunnen met enkele aanpassingen gewoon doorgaan.

VorigeFontys wint prijs Schoolgebouw van het Jaar 2021
VolgendeEen goed evenement is binnen handbereik
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter