Sporten met je klas: deze materialen kun je gebruiken

Misschien wel een van de leukste activiteiten tijdens school: sporten! Veel leerlingen vinden het heerlijk om even lekker te bewegen. Aan jou als docent de taak om een leuke les te bedenken. Om te gaan sporten met je klas, heb je uiteraard wel de juiste materialen nodig. Aan welke materialen je kunt denken? Wij zetten er een aantal voor je op een rij!

Weerstandsbanden
Als je gaat sporten met je klas, zou je kunnen nadenken over het gebruiken van weerstandsbanden. Dit materiaal neemt maar weinig ruimte in beslag én de kinderen kunnen hier het hele lichaam mee trainen. Weerstandsbanden zijn er in veel verschillende soorten, waardoor je als docent zelf kan bepalen hoe zwaar je het maakt voor de kinderen. Neem eens een kijkje bij de beste weerstandsbanden als je hiernaar op zoek bent.

Hoelahoep
Een echte trend op het gebied van sporten tegenwoordig: hoelahoepen. Enorm leuk om te doen en ook nog eens ontzettend effectief. Door te hoelahoepen kunnen de leerlingen namelijk de buikspieren trainen en een betere conditie opbouwen. Hoelahoeps zijn er in veel verschillende varianten en gewichten, waardoor je ruime keuze hebt. Je kunt dus zeker denken aan dit materiaal als je gaat sporten met je klas!

Springtouw
Hoewel je bij een springtouw misschien direct denkt aan kinderen, is dit niet altijd waar. Springtouwen is namelijk effectief voor zowel jong als oud. Door te gaan springtouwen worden er meerdere spiergroepen getraind, zoals bijvoorbeeld de been-, bil-, buik- en armspieren. Je verbrandt hier bovendien ook nog eens flink calorieën mee, wat ook mooi is meegenomen. Hoe dan ook is een springtouw zeker een leuk materiaal dat je kunt gebruiken voor jouw sportles met de klas!

Aerobic steps
Bij sporten met de klas zou je ook kunnen denken aan het gebruiken van aerobic steps. Dit is heel leuk om te doen tijdens een sportles, want je kunt hier flink mee variëren. Met aerobic steps kun je namelijk meerdere oefeningen bedenken. Je traint hiermee je been- en bilspieren en kunt ook nog eens aardig wat calorieën per uur verbranden. Zeker materiaal waar je over na kunt denken als je gaat sporten met je klas.

Hometrainer
Heb je de ruimte om een fitnessapparaat te plaatsen? Dan zou je kunnen nadenken over het plaatsen van een hometrainer. Dit is een eenvoudig en effectief apparaat waarmee gemakkelijk getraind kan worden. Bovendien is dit vaak iets wat leerlingen leuk vinden om te doen, zeker voor de afwisseling.

Loopband
Naast een hometrainer, zou je ook kunnen denken aan het plaatsen van een loopband. Of het nu is om even op te warmen of om gewoon lekker hard te rennen: het is allemaal mogelijk. Het is heel toegankelijk en daarnaast lekker effectief. Je traint er meerdere spiergroepen mee en kunt er best wat calorieën mee verbranden. Als je de mogelijkheid ervoor hebt, kan het dus zeker een optie zijn om een loopband te plaatsen.

Aan bovenstaande materialen zou je in ieder geval kunnen denken als je graag wilt sporten met je klas. Leuk om te doen en je traint hier ook nog eens veel spieren mee!

VorigeChromebook gebruiken in het onderwijs
VolgendeAchterstandsleerlingen raken digitaal achterop
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter