Vijftig organisaties roepen kabinet op te zoeken naar alternatieven voor schoolsluiting

Zeker 50 organisaties roepen dringend het kabinet op om naar alternatieven te zoeken voor schoolsluiting om zo de enorme ontwikkelingsrisico’s voor kinderen en jongeren te beperken. 'De vraag is niet of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven,' zo staat in een vandaag uitgebracht statement.

De 50 partijen, waaronder UNICEF Nederland, De Nederlandse GGZ, Kids Rights, Jantje Beton en Het Trimbos-instituut, maken zich grote zorgen over kinderen en jongeren in Nederland. 'Het aantal kwetsbare kinderen groeit doordat hun belangen in het coronabeleid steeds het onderspit delven. De schoolsluiting verergert hun situatie en maakt die zelfs acuut,' aldus de organisaties.

Zodoende roepen de partijen het kabinet en het OMT op om niet alleen uit te gaan van het virusrisico, maar ook nadrukkelijk naar de risico’s te kijken die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bedreigen. De organisaties willen dat de regering samen met het onderwijs, jongeren, kinderen, sportorganisaties en andere experts op zoek gaat naar alternatieve mogelijkheden om de scholen open te houden, de veiligheid op school te verbeteren en afspraken te maken over afstand houden.

De oproep is een initiatief van UNICEF Nederland, dat door 49 andere partijen wordt ondersteund. Met het statement maken 50 organisaties een collectieve vuist, in de hoop dat het kabinet op zoek gaat naar alternatieven voor schoolsluiting.

VorigeHoe maak je een betere website voor scholen?
VolgendeGebruik de nieuwste Samsung ook voor thuiswerk doeleinden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter