NOS-podcast POEN begint aan tweede seizoen

De coronapandemie heeft de wereldwijde economie in een diepe crisis gestort. Hoogste tijd voor een tweede seizoen van POEN, de podcast over economisch nieuws van de NOS. In deze nieuwe reeks van acht afleveringen onderzoeken NOS-verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters de crisis en de gevolgen voor de wereld van het geld.

In de eerste aflevering, die vandaag online is gezet, wordt de balans opgemaakt van de crisis tot nu toe, en bespreken Waaijers en Wouters wat er nog op ons af dreigt te komen.

In aflevering twee, die op Prinsjesdag verschijnt, richten de verslaggevers zich op de snel oplopende staatsschuld. Wie gaat die rekening straks betalen? Of moeten we op een andere manier tegen schulden aankijken?

De coronacrisis treft niet iedereen even hard. In de derde en volgende afleveringen ligt daarom de focus op de vraag hoe de ongelijkheid door het virus groeit, wie er verliest en wie ervan profiteert. Ook kijken Waaijers en Wouters naar manieren om onszelf uit de crisis te werken: moeten we de cementmolens laten draaien, weer vliegen als vanouds, leggen we strengere milieu-eisen op aan bedrijven die door ons allemaal overeind worden gehouden? En wat kunnen we nog leren van de aanpak in het buitenland?

POEN, de NPO Radio 1-podcast van de NOS over economisch nieuws. Voor iedereen die (nog) meer wil weten over de wereld van het geld. Iedere dinsdagochtend een nieuwe aflevering in je favoriete podcast app, via Spotify en op https://www.nporadio1.nl/podcasts/poen.

VorigeGrote meerderheid basisscholen geeft les over relaties en seksualiteit
VolgendeLandelijk lesprogramma over kinderarmoede gelanceerd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter