Kinderen krijgen zeggenschap over nationaal buitenspeelbeleid

Onder meer Jantje Beton, de Johan Cruyff Foundation, de Krajicek Foundation, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, het Mulier Instituut en Nickelodeon hebben besloten om samen te werken om kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar te stimuleren meer te bewegen. Het komende jaar geven zij kinderen uit alle delen van de samenleving het heft in eigen handen. Onder de noemer ‘De Buitenspelers' beslissen de kinderen niet alleen zelf over de manieren waarop zij en hun leeftijdsgenoten vaker buiten willen sporten en spelen, maar denken zij ook mee over hoe we de voorzieningen en activiteiten in eigen land kunnen verbeteren.

De alliantie is opgericht naar aanleiding van het onderzoek Buitenspelen 2020 van het Mulier Instituut waarin de urgentie en het belang van buiten bewegen en spelen enorm wordt benadrukt. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen tot en met 12 jaar steeds minder buiten spelen en sporten. Mede daardoor beweegt de helft van de kinderen nu niet voldoende. De organisaties vinden deze resultaten schokkend en vinden het van groot belang dat dit gaat veranderen en hebben daarom hun krachten gebundeld.

Spelers gezocht!
Naast de bestaande drie leden, worden nog vijf kinderen gezocht uit verschillende delen van de samenleving. Zo krijgen alle kinderen in Nederland, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geslacht, fysieke of mentale beperking, de mogelijkheid om onderdeel te zijn van De Buitenspelers. De eerste drie aanvoerders van de alliantie roepen alle kinderen in Nederland op om zich aan te melden via buitenspelers.com. Hier kunnen zij via Whatsapp hun motivatie insturen om ook aanvoerder te worden van De Buitenspelers. Deze aanvoerders gaan zich het komende jaar hard maken om kinderen te stimuleren meer te bewegen door onder meer activiteiten te bedenken die zij met hun leeftijdsgenoten zouden willen uitvoeren.

VorigeToegankelijkheid hoger onderwijs onveranderd door Studievoorschot
VolgendeSuper-prof: het platform waar je bijles kan krijgen en geven
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter