Giovanni en het waterballet geselecteerd als 'Schoolfilm van de Maand'

De korte documentaire Giovanni en het waterballet is geselecteerd als Schoolfilm van de Maand in juli. Schoolfilm van de Maand is een onderdeel van het initiatief Film in de Klas (NFF, NPO Start, Schooltv, Netwerk Filmeducatie) dat docenten jaarrond gratis filmeducatie biedt in de vorm van films van de beste Nederlandse makers, met filmlessen 'nieuwe stijl' voor in de klas of online. In juli kijk je met de klas naar Giovanni en het waterballet.

De tienjarige Giovanni moet niets hebben van karate of voetbal. Synchroonzwemmen, dat is zijn sport. Als enige jongen voelt hij zich helemaal thuis in een wereld van lenige en prachtig uitgedoste meisjes. Al vier jaar lang droomt Giovanni ervan om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen. Die droom is nu binnen handbereik; nog één belangrijk examen moet hij halen. Filmmaker Astrid Bussink maakte er een spannende film van. Hoe? Door de vertelstructuur, de toevoeging van opzwepende muziek, en nog andere filmische trucs. Door het lesmateriaal ontdek je hoe de filmmaker dit bijzondere verhaal zo goed heeft kunnen vertellen. De film won niet voor niets de prijs van beste kinderdocumentaire van de kinderjury op IDFA!

Ontdek hoe je met de Schoolfilm van de Maand je les verrijkt, of je nu in het basisonderwijs of op het voortgezet onderwijs Nederlands, Geschiedenis, Maatschappijleer of Kunst & Cultuur doceert. Bekijk Giovanni en het waterballet, en het bijbehorende lesmateriaal hier.

Elke schoolmaand wordt uit de collectie van Film in de Klas één film geselecteerd en samen met een lespakket beschikbaar gesteld. Docenten kunnen de film en het lespakket online of in de klas kunnen gebruiken voor het primair en voortgezet onderwijs.
Film in de Klas werd vorig jaar gelanceerd om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/filmindeklas.

VorigeKinderen leren over duurzaamheid
VolgendeTaskforce om aanpak lerarentekort te verstevigen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter