Verhuizen naar de Randstad

Het tekort aan leraren verschilt sterk per regio. In het westen zijn meer banen dan leraren, en in het noorden, oosten en zuiden van het land is dat precies andersom. Een deel van deze problematiek kan worden opgelost door het verhuizen naar het westen van het land. Ondanks dat -in sommige gevallen- de salarissen hoger zijn, brengt een dergelijke verhuizing veel kosten met zich mee. Ook kosten die je in eerste instantie wellicht over het hoofd ziet.

Verhuizen gevolgen voor de autoverzekeringspremie
Ga je verhuizen? Dan heeft dit gevolgen voor de premie van je autoverzekering. Normaal gesproken is het eerste advies om de adreswijziging door te geven bij jouw verzekeraar. Veel mensen hebben tijdens een verhuizing het vergelijken van hun verzekering niet op hun to-do list staan. Echter wordt de premie van je autoverzekering voor een groot deel bepaald op basis van het adres. Verzekeraars gaan namelijk altijd na hoe groot het risico op schade en diefstal is binnen woonplaatsen en adressen.

Verhuis je dus van een dorp naar een steden in de Randstad? Dan is het aannemelijk dat de kans op schade een stuk groter wordt. Een verhuizing naar de randstad zou in theorie daarom ook een hogere premie berekenen. Het premieverschil kan, zo blijkt uit onderzoek, tot in de honderden euro’s per jaar lopen. Daarom is het advies om altijd te vergelijken bij een veranderende woon- of leefsituatie.

Rijgedrag
Een soortgelijke verhuizing gaat ook gepaard met veranderend rijgedrag. Betekent jouw verhuizing bijvoorbeeld dat je dichter (of juist verder) bij/van je werk komt te wonen? Dan heeft dit wellicht ook gevolgen voor het aantal kilometers dat je rijdt. En ook het aantal gereden kilometers is een van de factoren waarop jouw verzekeringspremie is gebaseerd.

Daarom moet je -wil je een autoverzekering afsluiten- bijna altijd een schatting geven van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Worden er dat meer of minder door een verhuizing? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je meer of minder zal gaan betalen voor je autoverzekering. Ook hier geldt daarom: let goed op de premie en voorwaarden van je autoverzekering. En ga je verhuizen, vergelijk autoverzekeringen dan ook op basis van je rijgedrag.

VorigeCanon van Nederland vernieuwd
VolgendeMiddelbare scholen na de zomer volledig open
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter