Het belang van de lasersnijder in het onderwijs

Het belang van techniek wordt steeds groter en heeft een steeds grotere impact op de werkomgeving. Ook in het onderwijs, waar de lasersnijder inmiddels ondenkbaar is. Op scholen en universiteiten wordt de lasermachine gebruikt voor modelbouw, textielontwerp, prototypes of allerlei DIY toepassingen. Kortom, het belang van het lasersysteem is groot.

Technische kennis niet vereist
De lasersystemen zijn een flexibel gereedschap, waardoor ze geschikt zijn voor testopstellingen en prototypes. Tekeningen en ontwerpen kunnen rechtstreeks vanuit het CAD- of grafische programma naar de laser worden verstuurd. De JobControl®-lasersoftware is de ideale assistent bij het lasergraveren en lasersnijden. Goede software past zich aan aan uw manier van werken – niet omgekeerd. JobControl® is een intuïtief bruikbaar softwarepakket dat u volledige controle biedt over alle laserfuncties. Met de open software-architectuur kunt met uw gewone grafische of Windows-programma's (bijv. CorelDraw, Photoshop, Photopaint, AutoCAD, Adobe Illustrator, Word, Excel, etc.) blijven werken. Daarna stuurt u uw layout via een printerdriver door naar de laser machine.

Voordelen lasertechnologie
Naast het feit dat techniek erg belangrijk is en het leerlingen en studenten voorbereidt op de arbeidsmarkt, heeft de lasersnijder nog tal van andere voordelen. Een voordeel van lasertechnologie zijn de duurzame markeringen. Lasermarkeren is slijtvast. Lasersystemen kunnen variabele gegevens bewerken, zoals just-in-time online gegevens of gegevens die zijn geïmporteerd vanuit een extern systeem. Een ander voordeel: weinig slijtage. Door het contactloze proces en een beperkt aantal bewegende delen wordt slijtage aan een laser tot een minimum beperkt. Dit bespaart niet alleen geld, maar vermindert ook de downtime die gepaard gaat met onderhoud. Tot slot, is de lasermachine een nauwkeurig en compleet hulpmiddel voor alle materialen, maten en vormen. U kunt dus met de lasermachine zeer gedetailleerde markeringen en ontwerpen produceren. Kortom, de voordelen zijn gigantisch.

Waar op te letten bij de aanschaf van een laser
Uw klantvereisten zijn een van de eerste dingen om mee te nemen in de overweging bij het kiezen van een laser. Een lasermachine in het onderwijs dient bijvoorbeeld aan verschillende standaarden en richtlijnen te voldoen in verband met de gezondheid en veiligheid van docenten en studenten. De Trotec lasermachine is vanwege het gesloten ontwerp optimaal beschermd. Alle Trotec laserapparaten voldoen aan de CE-standaard en dus aan de essentiële vereisten op het gebied van veiligheid en gezondheid uit de EC-machinerichtlijn 2006/42/EC. Zo wordt te allen tijde maximale veiligheid voor de gebruiker gegarandeerd.

Trotec ondersteunt het technisch onderwijs
Trotec Laser steunt het technisch onderwijs en heeft daarom een TroFund Technical Education en TroFlix abonnement in het leven geroepen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Trotec Laser en
vraag naar de voorwaarden.

VorigeOpnieuw extra geld voor devices en onderwijs op afstand
VolgendeNOS Stories helpt examenleerlingen bij laatste schoolperiode
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter