NOS Stories helpt examenleerlingen bij laatste schoolperiode

Vandaag geen zwetende scholieren in volle gymzalen, want door corona zijn de examens voor het eerst in 75 jaar geschrapt. Iris (18) keek ontzettend uit naar deze tijd: examen doen, het gala en de laatste schooldag. “Al die jaren werk je naar het hoogtepunt toe: centraal eindexamen doen. Nu is dat allemaal één grote flop.” Iris is één van de leerlingen uit ‘De examenklas van 2020’. Een klas met 26 leerlingen, samengesteld door NOS Stories, die symbool staat voor alle tweehonderdduizend eindexamenkandidaten in Nederland die hun middelbareschooltijd nu op een heel andere manier moeten afsluiten. NOS Stories volgt hen, zoekt antwoorden bij hun vragen en helpt bij hun uitdagingen waar het kan, tot de dag waarop de vlag uit kan.

Iedere week is in een online aflevering te zien wat de klas op dat moment bezighoudt. Deze week vlogt de klas over hun vervolgopleiding en de verwachtingen over het eerste studiejaar. Naar een open dag gaan zit er even niet in en daarom heeft NOS Stories de Student Swiper gemaakt. Door te chatten met een eerstejaarsstudent naar keuze kunnen examenleerlingen toch nog digitaal meer te weten komen over het studentenleven, bijbaantjes en op kamers gaan.

Ook 'Examenklas'-leerlinge Carmen (16) vindt een vervolgopleiding kiezen lastig en vertelde daar vanochtend over op Radio 1: "Ik vind eigenlijk alles wel leuk en interessant, dus ik vind het best lastig om te kiezen tussen zoveel verschillende opleidingen. En die open dagen gaan natuurlijk ook niet meer door dus dat maakt het wel extra lastig om nu een opleiding te kiezen. Maar we hebben tot 1 juni dus ik geef nog niet op."

Volgende week gaat de klas het hebben over afscheid nemen van school. Gaan ze hun klasgenoten nog zien? Dit jaar is er geen gala en geen examenstunt. Maar NOS Stories zorgt ervoor dat eindexamenleerlingen toch een aandenken kunnen maken aan hun middelbareschooltijd.

Bekijk alle leerlingen van 'De examenklas van 2020’ hier.

VorigeHet belang van de lasersnijder in het onderwijs
VolgendeJongeren in azc’s verstoken van online scholing door gebrek aan wifi
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter