Lancering Platform voor online onderwijs

Tien organisaties uit de onderwijssector slaan de handen ineen en hebben een platform gericht op online onderwijs gelanceerd. Met Onderwijsenafstand.nl willen zij deze branche ondersteunen bij het omschakelen naar online les geven.

De organisaties Metafoor Onderwijs, IVIO Groep, LanguageOne, KleurRijker en Infinity College staan dagelijks met docenten en onderwijsinstellingen in contact. Zij merken een enorme vraag naar hulp bij de realisatie van onderwijs op afstand. Met hun jarenlange ervaring en netwerken in het onderwijs kwamen zij op het idee om één centraal punt te creëren: onderwijsenafstand.nl

Vanaf de eerste lijn ervaren de onderwijsbedrijven de impact van de coronamaatregelen op de scholen en onderwijsinstellingen. Met vallen en opstaan moeten docenten, studenten en leerlingen wennen aan een nieuwe realiteit: onderwijs op afstand. Ook merken zij een grote flexibiliteit en ondernemendheid binnen de branche op. Door het hele land ontstaan werkgroepen en initiatieven van docenten om elkaar te ondersteunen en wegwijs te maken in het digitaal lesgeven.

Met Onderwijsenafstand.nl willen de initiatiefnemers een online kiosk maken voor alle informatie, kennis en ervaring omtrent dit onderwerp. De content op het platform wordt aangeboden vanuit de onderwijsbranche in de brede zin van het woord. Zowel docenten, onderwijsinstellingen en uitgeverijen hebben vol enthousiasme aangegeven hun content via het platform te willen delen.

Op dinsdag 21 april 2020 is Onderwijsenafstand.nl officieel live gegaan. Op de website is er voor elk type onderwijs en andere relevante thema’s content te vinden. Ook is er een vraag en antwoord rubriek waarop men elkaar vragen kan stellen en kan reageren op elkaars vragen.

Kortom: De online Kiosk van het Onderwijs is een feit!

VorigeOnline Corona oudervragenuur met puberbreinexpert Eveline Crone en kinderpsycholoog Anke Klein
VolgendeBijna een half miljard extra naar onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter