Hoe blijf je fit naast je drukke baan als docent?

Als docent heb je het behoorlijk druk, lesgeven, vergaderen en ‘s avonds nog toetsen nakijken. Voor je het weet is de dag voorbij en heb je niet eens tijd gehad om te sporten. Het kan dan ook best lastig zijn om fit te blijven als docent. Het vergt discipline en je hebt een duidelijk plan nodig waardoor je vasthoudt aan goede en gezonde gewoontes. Wij helpen je natuurlijk graag op weg naar een fit en gezond leven, daarom geven we je een aantal tips!

Intermittent fasting
Tegenwoordig is intermittent fasting erg populair. Hiermee wordt bedoeld dat je 16 uur per dag niet eet en binnen een periode van 8 uur al je voeding binnen krijgt. Dit klinkt misschien lastig, maar dat is het zeker niet. Je kunt bijvoorbeeld tussen 12 uur en 8 uur eten, meer dan genoeg tijd dus! Natuurlijk moet je wel opletten dat je niet teveel eet. Intermittent fasting heeft een aantal voordelen:

- Je verliest sneller vet
- Het vermindert de kans op diabetes
- Goed voor de hersenen
- Verkleint de kans op hart en vaatziekten

Plan vaste momenten in
Het is verstandig om een vaste routine aan te houden. Hierdoor kun je sporten en gezonde voeding eten, makkelijker volhouden. Probeer hier niet teveel mee te variëren en te schommelen, dit leidt er vaak toe dat je sneller opgeeft. Door vaste dagen in de week te gebruiken om te sporten, zul je hier makkelijker aan wennen. Ook kun je ervoor kiezen om met iemand af te spreken om samen te sporten. Bij Basic-Fit bijvoorbeeld, kun je soms wel 24 uur per dag terecht, dit maakt het erg handig om in je schema te plannen.

Voeding tips
Met alleen sporten kom je er natuurlijk niet. Daarom hebben we ook nog een aantal tips gericht op voeding voor je. Een gezond voedingspatroon in combinatie met regelmatig sporten, zorgt er namelijk voor dat je je doelen een stuk sneller behaald.

- Bereken hoeveel calorieën je dagelijks mag eten.
- Houd iedere dag bij hoeveel je eet en wat de calorieën en voedingswaarde hiervan is.
- Zorg ervoor dat je genoeg eiwitten eet, dit helpt je spieren herstellen.
- Heb je een dag te veel of te weinig gegeten? Geen probleem, let vooral op het gemiddelde van de hele week.

VorigeVanuit je huis naar de ruimte: Thuisinderuimte.nl
VolgendeDocenten en studenten Verpleegkunde ingezet bij coronabestrijding
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter