Buddy Vedder geeft digitaal muziekles

De stichting Méér Muziek in de Klas introduceert vandaag Méér Muziek in Huis. Nu 1,6 miljoen basisschoolkinderen thuis zitten vanwege de coronacrisis, laat de stichting zien hoe je thuis makkelijk muziek kunt maken met je kinderen via www.meermuziekindeklas.nl/inhuis.

Jantien Westerveld, directeur Méér Muziek in de Klas: “In deze tijd is duidelijk te merken hoe belangrijk muziek is. Je kunt je emoties ermee tonen, het geeft afleiding, plezier en het verbindt. Ik vind het belangrijk dat onze stichting, die zich inzet voor structureel muziekonderwijs op basisscholen, nu laat zien hoe je kinderen thuis op een heel toegankelijke manier ook muziek kunt bieden. Vandaar het platform Méér Muziek in Huis, waar we prachtige muzikale initiatieven die er in het land zijn laten zien en zelf onze tips en muziekvideo’s delen.”

Op de site staan korte video’s voor alle leeftijden, zogeheten ‘energizers’, gemaakt door de ambassadeurs van de stichting; Ilse DeLange en Buddy Vedder. Zo leert Buddy onder andere kinderen het alfabet zingen en is er een video van Ilse over wereldmuziek. Maar ook Roel van Velzen laat in korte video’s zien hoe je eenvoudig muziek kunt maken. Zeer effectief als kinderen taal of rekenen even zat zijn. Daarnaast zijn op de site informatieve muziekvideo’s te vinden, en veel muzikale, laagdrempelige tips om tijdens de thuislessen iets met muziek te doen. Ouders en leraren kunnen zich aanmelden voor verschillende nieuwsbrieven; vol muzikale tips en ideeën.

Méér Muziek in de Klas
De Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel kwalitatief muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs is belangrijk voor de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

VorigeGratis online lessen van Dynamic Activities
VolgendeVanuit je huis naar de ruimte: Thuisinderuimte.nl
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter