Gratis online voorbereiding voor eindexamenleerlingen

Om de ruim 220.000 eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs zo goed mogelijk voor te bereiden op de eindexamens, biedt Eindexamen.tv vanaf aanstaande maandag een gratis online leerplatform met dagelijks les in de vorm van livestreams, examentrainingen en andere werkvormen. Vanaf 23 maart kunnen de HAVO 5-scholieren aan de slag, VWO 6 en VMBO 4 kunnen later die week starten. Het project is een initiatief van mediaproductiebedrijf Maeckers, in samenwerking met diverse leerkrachten en partners als uitgeverij ThiemeMeulenhoff.

Lesmateriaal voor VMBO-, HAVO- en VWO-examenleerlingen
Hoewel sommige middelbare scholen weer open lijken te gaan voor examenleerlingen, kan niet iedere scholier er terecht en is de toekomst onzeker. Wie ziek of verkouden is, moet alsnog thuisblijven. Om alle leerlingen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de examens die op 7 mei a.s. beginnen, biedt Eindexamen.tv dagelijks nieuwe lesstof aan in de vorm van live video content, bestaande uit tips & trucs, lesstof, voorbereidingen uit eerdere examens en samenvattingen. Video’s worden opgeslagen en gearchiveerd op het platform. De video’s worden gedragen door leerkrachten die jarenlange ervaring hebben in het voorbereiden van klassen en individuen op het eindexamen. “Het is niet de bedoeling dat het droge kost wordt, maar interactieve sessies die leuk zijn om te volgen. Uiteindelijk bouwen we een Netflix achtig platform voor educatieve content in een bijna onmogelijke tijdspanne”, aldus initiatiefnemer Kees van Velzen.

Professionele leerkrachten en partners
Eindexamen.tv is een initiatief van mediaproductiebedrijf Maeckers uit Hilversum, dat zich normaal gesproken focust op het samenbrengen van de wereld van media en educatie. Door het Corona-virus besloot managing director Van Velzen zijn team en expertise volledig in te zetten om eindexamenscholieren te helpen. Leerlingen die door het virus niet naar school mogen, kunnen zich via Eindexamen.tv toch goed voorbereiden op hun naderende examens. In de afgelopen week is er - samen met onder meer educatieve partijen, scholen, diverse uitgeverijen, en ondersteund door tientallen media professionals - onafgebroken gewerkt aan het platform. Uitgeverij ThiemeMeulenhoff is de didactische partner van het platform en zelfs Kennisnet lijkt bij te kunnen dragen. “De lijst met partners groeit met het uur”, aldus Van Velzen.

Financiering is hard nodig
Eindexamen.tv heeft geen winstoogmerk. Om de continuïteit van het platform - nu, maar ook in de toekomst - te waarborgen is echter wel geld nodig. Naast een crowdfunding actie zijn serieuze partners nodig die financieel ondersteunen. "De overweldigende support tot nu toe maakt het werk niet eenvoudig, maar wel dragelijk" aldus van Velzern. Partners die mee willen helpen met de ontwikkeling van het platform zijn meer dan welkom om zich aan te melden.

VorigeUitgeverijen stellen digitaal lesmateriaal gratis beschikbaar
VolgendeKlokhuis Masterclass - elke doordeweekse dag LIVE
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter