Energie besparen op school

Energie besparen op scholen mag niet ten koste gaan van het onderwijs zelf. Tevens lopen scholen vaak voorop met acties. Denk aan 'de warme truien dag' zodat de thermostaat een graadje lager kan; dat is echt iets voor op scholen en uitgevonden op scholen. Natuurlijk is zo'n actie uit te breiden naar 'een warme truien week' of vaker 'een warme truien dag' i.p.v. eens per jaar. Maar al met al; scholen zijn op de goede weg.

Goed voorbeeld doet volgen
Eens een keer de beamer niet gebruiken en de lessen ouderwets op het bord schrijven zal besparen. Echt educatief wordt het als de leerkracht tegen de jeugd zegt waarom hij of zij het zo doet. De leerlingen beseffen dan, een beamer heeft een lamp, en dat verbruikt stroom. Een beamer bewust uitlaten is besparen. Hopelijk nemen de leerlingen dat gedrag over, en gaan beseffen dat een bordspel geen elektriciteit verbruikt en een spelcomputer wel.

Slim idee
Onlangs zag ik een verslag bij een actualiteitenprogramma van een onderwijzeres, en zij probeerde zoveel mogelijk buitenlessen te geven. Hierin krijgt zij te maken met heel veel bureaucratie om een les buiten te realiseren, maar het heeft veel voordelen. Naast dat het goed en gezond is dat de kinderen een uurtje buiten zijn, bespaart de school op energie. Het is dus het overwegen waard; als het weer goed is, een buitenles aanvragen.

Direct geld besparen
Direct een lagere energierekening is nu makkelijker dan ooit. Energieleveranciers rekenen verschillende tarieven. Daarom kun je gemakkelijk leveranciers vergelijken met elkaar door de energievergelijker van easyswitch is te gebruiken. Voor scholen loont het dus ook om zakelijke energie vergelijken. Zo houdt jouw school makkelijk wat extra geld over en kunnen jullie dit uitgeven aan nieuwe schoolspullen of een extra activiteit.

VorigeCoronacrisis vraagt om ander onderwijs dan normaal
VolgendeSchooltv voor thuis tijdens corona
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter