Koningin Maxima opent 10e editie Week van het geld

Hare Majesteit Koningin Máxima opent maandagochtend 23 maart in de Kunsthal in Rotterdam de 10e editie van de Week van het geld, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Bij de opening zullen tevens minister Hoekstra van Financiën en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media aanwezig zijn. De Week van het geld vindt plaats van 23 tot en met 27 maart. Dit jaar is het thema ‘Leren omgaan met geld is goud waard’.

Tijdens de openingsbijeenkomst wordt stil gestaan bij 10 jaar Week van het geld en wordt er samen met kinderen en jongeren gesproken over gouden geldtips. Ook zal rapper Yes-R in dit kader een speciale rap ten gehore brengen met de titel ‘Geldplan’. Na het podiumprogramma spreekt de Koningin met wethouders van verschillende gemeenten over 10 jaar Week van het geld. Deze week wordt steeds breder ingezet op gemeentelijk niveau vanuit het oogpunt van preventie, financiële educatie, vroegsignalering en schuldhulpverlening.

Tijdens de Week van het geld worden er op scholen in heel Nederland ruim 5.500 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Wijzer in geldzaken streeft naar structurele integratie van financiële vaardigheden in het onderwijscurriculum. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2020 de 10e editie van de Week van het geld.
Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil platform Wijzer in geldzaken scholieren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst.

Aansluitend aan het openingsprogramma zullen diverse CEO's van o.a. banken en verzekeraars gastlessen verzorgen op basisscholen, in het voortgezet onderwijs en op mbo-scholen in Rotterdam.

Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en voorlichtings- en consumentenorganisaties samen aan het bevorderen van financiële fitheid in Nederland. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën.

VorigeVaktalent meet zich aan elkaar op MBO kampioenschappen
VolgendeBijles en huiswerkbegeleiding steeds populairder
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter