Verbeter schoolprestaties met led panelen

Verlichting kan grote invloed uitoefenen op de concentratie en productiviteit van mensen. Het is dus zeer belangrijk om op scholen voor de juiste verlichting te kiezen. Led panelen en andere led verlichting dragen bij aan het verbeteren van de schoolprestaties én hebben een hele hoop andere voordelen.

Verhoogde concentratie en productiviteit
Led panelen voor op school zorgen voor een verbeterde concentratie. Dit komt doordat de led verlichting in deze panelen helderder is dan in conventionele verlichting. Bovendien hebben conventionele lampen meestal last van flikkeringen, wat betekent dat deze tientallen tot honderden keren per seconde aan- en uitgaan. Dit is voor het blote oog niet zichtbaar, maar het proces is wel vermoeiend voor de ogen. Led lampen flikkeren daarentegen niet tot nauwelijks, waardoor deze minder belastend en vermoeiend voor de ogen zijn. Door de heldere verlichting hebben leerlingen en docenten bovendien beter zicht op hun werkzaamheden en hebben ze minder last van schaduwen.

Led panelen hebben verder vaak een hogere lichtsterkte, wat ook bevorderlijk is voor de concentratie en productiviteit. Lampen met een lage lichtsterkte bevorderen namelijk de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Het is precies dit hormoon dat seintjes aan de hersenen geeft dat het tijd is om te rusten en er dus voor zorgt dat je je moe voelt. Met goede led verlichting wordt gezorgd dat leerlingen of docenten geconcentreerder werken, minder last krijgen van vermoeidheidsklachten en minder vaak een slecht humeur hebben. Zo zullen hierdoor de schoolprestaties verbeteren. Het is verder aan te raden om led lampen met een kleurtemperatuur van 4000K (een koud-witte kleur) te gebruiken in ruimtes waar je je moet kunnen concentreren, omdat dit soort verlichting extra helder is.

Slechte verlichting kan dus zorgen voor vermoeidheid en hoofdpijn. Dit kan op langere termijn leiden tot ziekteverzuim. Met led panelen worden de schoolprestaties, productiviteit van de docenten en leerlingen én hun welzijn aanzienlijk verhoogd.

Bespaar geld, tijd én moeite
Naast het feit dat led panelen goed zijn voor de prestaties van leerlingen en docenten op school hebben ze ook nog andere voordelen. Zo is led verlichting een stuk energiezuiniger dan conventionele verlichting. Dit betekent dat er voor dezelfde hoeveelheid led licht veel minder energie nodig is. Dit is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Het opwekken van energie gaat namelijk gepaard met het verbranden van fossiele brandstoffen en zorgt hierdoor voor CO2-uitstoot. Hoe minder energie er nodig is, hoe beter dus.

Verder heeft led verlichting ook een veel langere levensduur dan conventionele verlichting. Sommige led panelen gaan zelfs 50.000 uur mee. Hier heb je dus jarenlang geen omkijken naar, waardoor hiermee onderhoudstijd bespaard wordt.

Met led panelen voor op school worden schoolprestaties verbeterd, ziekteverzuim onder docenten verminderd én wordt de energierekening verlaagd. Een goede keuze voor elke school dus.

VorigeMiddelbare scholieren debatteren in de Tweede Kamer over klimaat en gelijkheid
VolgendeCommissie Onderwijsbevoegdheden van start
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter