Middelbare scholieren debatteren in de Tweede Kamer over klimaat en gelijkheid

Net als echte politici debatteerden bijna honderd jongeren in de Tweede Kamer tijdens het Europees Jeugdparlement. Eerste ondervoorzitter Ockje Tellegen heette de groep welkom in de Oude Zaal. Er werd volop gediscussieerd over emancipatie, jongerenwerkeloosheid en de klimaatproblematiek. Hanna Wessels (18 jaar): ‘Jongeren kiezen vaak een radicalere oplossing dan de huidige wereldleiders. Dit jaar zijn er resoluties aangenomen om zwangerschapsverlof voor vaders en moeders gelijk te maken, het invoeren van anoniem solliciteren tegen discriminatie op de werkvloer en het het omscholen van werknemers in de vervuilende energiesector naar de groene energie sector.'

Europees Jeugdparlement
Het Europees Jeugdparlement, opgericht in 1987, is een onafhankelijk onderwijsproject voor en door jongeren. Door het Europees Parlement na te bootsen worden scholieren in het middelbaar onderwijs gestimuleerd kritisch na te denken over Europese vraagstukken en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Door het jaar heen vinden op middelbare scholen in het land regionale voorrondes plaats. Van daaruit gaan tachtig scholieren door naar de afsluitende conferentie. Het Europees Jeugdparlement is onderdeel van het European Youth Parliament, één van de grootste platformen voor debat en uitwisseling van ideeën onder jonge Europeanen. Verspreid door Europa doen jaarlijks 30.000 jongeren mee.

VorigeMeerderheid ouders tevreden over schooladvies
VolgendeVerbeter schoolprestaties met led panelen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter