Word een blockchain Professional

De blockchain. Inmiddels zullen de meesten er wel iets over gehoord hebben. Aan de ene kant worden wilde voorspellingen gedaan over hoe de blockchain de wereldeconomie zal overnemen nu we steeds verder het digitale tijdperk in gaan, en aan de andere kant worden doemscenario’s opgetrokken over de risico’s van hiervan. Laten we voorop stellen dat de blockchain één van de veiligste platformen is die momenteel actief zijn. De blockchain is zeer breed inzetbaar. Van smart contracts tot data opslag en sharing, of het handelen en beleggen in tokens, ook wel cryptocurrency genoemd.

Bitcoin en beleggen
Toen Bitcoin voor het eerst in beeld kwam in 2010, waren er enkelen die er de potentie van inzagen en bereid waren om de munt te kopen als investering. Met een zeer lage prijs per munt was het toen goed te doen om er veel van in te kopen. Toen de munt steeds bekender werd, zagen we in 2012 ineens de prijs van Bitcoin omhoog schieten.

Dit had vooral te maken met het feit dat meer en meer mensen begonnen in te zien dat Bitcoin weleens een goede investering zou kunnen zijn. Na een dip heeft de Bitcoin koers meerdere cycli doorlopen. Hierdoor hebben oplettende beleggers veel winstmogelijkheden gezien. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers boven de € 11.000.

In de loop van de jaren zijn er steeds meer digitale munten bijgekomen, de zogenaamde altcoins. De een doet het beter dan de ander. Een deel van het succes wordt bepaald door het onderliggende systeem en de manier waarop de blockchain ingezet wordt. Vraag, aanbod en het vertrouwen in een bepaalde munt delen hier uiteraard in mee.

Maar dit zijn niet de enige aspecten wanneer het aankomt op het beleggen in cryptocurrency. Het gemak waarmee verhandeld kan worden, de snelheid waarmee dit gebeurt en de veiligheid van verschillende handelsplatformen is in de loop van de jaren gegroeid en sneller en sterker geworden. Om succesvol te kunnen handelen is kennis van de blockchain en de verschillende munten van groot belang.

Leid je op tot blockchain professional
Iedere goede investering begint met de juiste kennis. En de kennis die over de blockchain online te vinden is breed en verschilt per bron. Hoewel het altijd verstandig is om je hier zoveel mogelijk in te verdiepen en online kennis op te doen is deze kennis samenvoegen tot een concreet beeld van wat de blockchain nu echt is en wat het kan en hoe deze jou kan helpen met het beleggen in cryptocurrency de ultieme tool.

Hiervoor zijn inmiddels verschillende cursussen en opleidingen van hoog niveau. Zowel online als klassikaal te volgen. Dus kijk niet alleen naar hoeveel je wilt investeren in munten, maar kijk ook naar wat je wilt investeren in de juiste kennis zodat je jouw kans op slagen op de cryptomarkt kunt vergroten.

VorigeFlinke groei Nederlandse studenten aan de RUG
VolgendeMeer aandacht voor thuisonderwijs & klussen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter