Mobiele airco als oplossing voor scholen zonder airco

Koelen van klaslokalen
Klimaatbeheersing in afgesloten ruimtes is in de laatste jaren steeds meer een punt van aandacht. De temperatuur op aarde loopt steeds hoger op en het wordt steeds onaangenamer om in afgesloten ruimtes onze tijd door te brengen waar geen goede beheersing van het klimaat is.

Daarom is er steeds meer vraag naar producten die in afgesloten ruimtes een goede klimaat kan creëren. Bekendste product om in een afgesloten ruimte een goede klimaat te creëren is natuurlijk een airconditioner.

Airconditioners zijn er in alle vormen, maten, specificaties en er is een grote variatie in prijzen. De gemiddelde prijs voor een degelijke airconditioner voor ruimtes van 25-50 m² varieert tussen de €1000,- en €2000,- exclusief montage kosten.

Een klaslokaal is een voorbeeld van een afgesloten ruimte waar klimaat beheersing belangrijk is. In klaslokalen zitten 20-30 mensen bij elkaar in een relatief kleine ruimte en is het belangrijk om geconcentreerd te zijn.

Klimaatbeheersing
Een goede klimaatbeheersing draagt bij aan een goede concentratie en dus ook om informatie tot ons te nemen en te onthouden.

Aangezien een airconditioner relatief duur is en er veel klaslokalen zijn die een goede klimaatbeheersing nodig hebben/verdienen, zijn er alternatieve oplossingen om in afgesloten ruimtes een goede klimaatbeheersing te creëren.

Het beste alternatief voor de standaard airconditioner is een mobiele airco. De gemiddelde prijs van een degelijke mobiele airconditioner voor ruimtes van 25-50 m² varieert tussen de €500,- en €1000,- en er zijn geen/zeer lage montage kosten.

Nog een voordeel van een mobiele airconditioner is het makkelijk plaatsen en verplaatsen in de ruimte waardoor je zelf kan bepalen waar je de mobiele airconditioner wilt hebben. Een belangrijk nadeel van een mobiele airconditioner is dat deze relatief veel geluid maakt en dus hinder ervaren kan worden.

Vooral in een klaslokaal is afleiding niet de bedoeling en dus dient hier rekening mee gehouden te worden voordat klaslokalen worden voorzien van mobiele airconditioners.

Een degelijke geluidsarme mobiele airconditioner kan zeker een oplossing zijn om het klimaat in klaslokalen te beheersen. Belangrijk is wel om uitvoerig onderzoek en testen uit te voeren om de beste mobiele airconditioner voor klaslokalen te selecteren.

VorigeGratis digitale les Corona voor het VO
Volgende4 manieren om te besparen op de inrichting van je klaslokaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter