4 manieren om te besparen op de inrichting van je klaslokaal

Je klaslokaal inrichten
Vooral beginnende leerkrachten staan aan het begin van het jaar te springen om hun lokaal in te richten. Maar ook oudgedienden vinden dit over het algemeen nog steeds een leuke bezigheid.

Het probleem is alleen dat alles zo duur is. Op de meeste scholen is een bepaald budget beschikbaar om jaarlijks te besteden aan spullen voor de klas. Helaas zijn de wensen van de meeste leerkrachten groter dan het budget toelaat.

Veel leerkrachten kopen spullen van hun eigen geld. Lief, maar vaak niet nodig met de onderstaande tips.

Tegenwoordig worden veel lessen in de vorm van projecten/thema's gegeven: een bepaald onderwerp staat dan enkele weken in het middelpunt. Hoe leuk is het om dan je klas aan te kleden met items in dat thema?

Besparen op de inrichting?
- kijk op de koopjeshoek:
Op internet zijn er diverse koopjeshoeken. Deze koopjeshoeken zijn er specifiek voor onderwijsdoeleinden, maar ook voor algemene dingen. Je staat er van te kijken wat je daar allemaal kunt vinden.

Iedere woonplaats heeft verschillende koopjeshoeken. Vaak met spullen die je gratis af kunt halen; denk hierbij aan gordijnen, gebruikte tapijttegels of vloerbedekking voor in de poppenhoek. Soms betaal je er een klein bedrag voor.

- Ga voor refurbished
Vaak een veel goedkoper alternatief dan dure nieuwe elektronica. Refurbished producten zijn herstelde producten waar je gewoon weer opnieuw garantie op krijgt.

- Vraag aan familie:
Verjaardagen zijn ideale gelegenheden om 'terloops' opmerkingen te lanceren over het gebrek aan bepaalde dingen voor je klaslokaal. Gaan je tante en oom verhuizen? Vraag of je even mag rondneuzen tussen de spullen die ze van plan zijn weg te doen.

Opa en oma gaan naar een serviceflat? Zij zijn vast blij met spullen die jij kunt gebruiken. Dan hoeven zij het ook niet op te ruimen. Plastic plantjes zijn een gewild artikel in een klaslokaal. Veel oudere mensen hebben dit soort plantjes en staan ze vaak met liefde af.

- Ga naar de kringloopwinkel:
In bijna iedere plaats zijn kringloopwinkels. Ga er regelmatig langs om te snuffelen tussen de spelletjes en puzzels of boeken. Voor weinig geld kun je spullen vinden die je klas opvrolijken of waar kinderen weer een jaar mee kunnen spelen. Na dat jaar ruil je het zonder veel hartzeer weer om voor andere spulletjes uit diezelfde kringloopwinkel, omdat het je weinig geld heeft gekost.

VorigeMobiele airco als oplossing voor scholen zonder airco
VolgendeVoor- en nadelen van een smartwatch in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter