Ouders nog steeds achter lerarenstaking, draagvlak publiek licht gedaald

De meeste ouders met kinderen staan nog steeds achter de lerarenstaking (57 procent). Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 1400 ouders met een kind op de basisschool.

Ondanks extra geld van het kabinet en een salarisverhoging is de steun ongeveer even hoog als bij de vorige staking in november 2019. Toen steunde 60 procent van de ouders de leraren. Zij zien dagelijks waarom de problemen in het onderwijs nog niet zijn opgelost. Lees hier waarom de ouders de leraren blijven steunen.

EenVandaag peilt ook al sinds het begin van de stakingen het draagvlak onder het publiek. Hier is de steun voor de leraren licht gedaald: van 58 procent in november naar 53 procent nu. Lees hier waarom de steun van het publiek terug loopt.

Over dit onderzoek
Aan het onderzoek deden 23.916 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee, waaronder 1448 met een kind op de basisschool. Het onderzoek vond plaats van 23 tot 27 januari 2020.

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 65.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.Panelleden krijgen ongeveer één keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen.

VorigeOnderwijsraad pleit voor strategische visie voor het hele onderwijs
VolgendeStuderen in het buitenland, waar moet ik op letten?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter