E-learning is de toekomst!

Smartboards, iPad en laptops zijn niet meer weg te denken uit het klaslokaal. Door de komst van deze slimme apparaten wordt lesgeven een stuk makkelijker en leuker! Nu het kabinet 39,1 miljard heeft vrijgemaakt voor het onderwijs zal het niet lang duren voordat ieder klaslokaal smart is en e-learning de orde van de dag wordt. In dit artikel behandelt e-learning app ontwikkelaar Coffee IT de mogelijkheden van e-learning.

E-learning
Steeds vaker ontdekken scholen de voordelen van het inzetten van een app op educatief gebied. Dit noem je een e-learning app (educatieve app). Door gebruik te
maken van een e-learning app kunnen leerlingen op een interactieve manier leren. Het inzetten van een e-learning app heeft veel toepassingen. Zo kun je bijvoorbeeld handleidingen, samenvattingen of video-instructies aanbieden in de applicatie. Maar ook biedt een e-learning app de mogelijkheid om testen af te leggen waardoor studenten beter voorbereid hun eindexamens in gaan.

Examenoverzicht
Het lijkt misschien nog ver weg, maar de examens staan alweer voor de deur. Een spannende periode voor studenten maar ook docenten. Studenten hebben vaak moeite met leren. Studenten moeten in een korte tijd veel informatie verwerken en de vakantie is binnen handbereik. Deze twee elementen zorgen ervoor dat voor veel studenten de examenperiode extreem lastig is.

Door e-learning wordt zelf leren voor het eindexamen een stuk makkelijker. Een goed voorbeeld hiervan is de educatieve app Examenoverzicht. Examenoverzicht is een app voor je telefoon waar alle informatie over examens en bijbehorende studiestof overzichtelijk wordt aangeboden. In de applicatie is het voor studenten mogelijk hun vakkenpakket en cijferlijst door te geven. Vervolgens wordt er een rooster gemaakt zodat studenten direct zien wanneer hun eindexamen is en wat voor cijfer ze gemiddeld moeten halen. Zo komt de studenten niet voor onaangename verrassingen te staan. Door middel van samenvattingen, oefen-video's, oude examens en leertips die in de app worden aangeboden is de student helemaal klaar voor het eindexamen. Zo wordt het examentraject door middel van e-learning een stuk fijner voor de student maar ook docent. Omdat de leerling precies weet welk cijfer hij gemiddeld moet halen kan er beter individuele ondersteuning worden aangeboden.

Oneindige mogelijkheden
Dit is nog maar een fractie van wat e-learning allemaal kan bieden. Technische ontwikkelingen gaan razendsnel en de mogelijkheden van e-learning wordt steeds groter. Wil je een e-learning app ontwikkelen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een soortgelijke app voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met app ontwikkelaar Coffee IT.

VorigeVideowall met een kleine pixelpitch voor scholen en in het onderwijs
Volgende24 miljoen voor samenwerking wetenschap en investeerders
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter