Videowall met een kleine pixelpitch voor scholen en in het onderwijs

Als men spreekt over een videowall met een kleine pixelpitch dan heeft men het vaak over een HD scherm. Dit is een scherm met een pixelpitch die kleiner is dan 3 mm. Dit zijn eigenlijk altijd indoor videowalls omdat een outdoor videowall waterdicht moet zijn en het heel lastig is om de kleine leds waterdicht te krijgen. Pixelpitch waar men hiervoor aan moet denken is P0.9 - P1,2 - P1,5 - P2.97 etc.

Het scherm krijgt dan dus een pixeldichtheid van meer dan 100.000 pixels per vierkante meter. Zo krijg je van dichtbij ook een scherp beeld alsof je naar een televisie zit te kijken. Voor scholen en in het onderwijs is dit essentieel omdat er ook leerlingen dichtbij zitten. Tevens kan je dan makkelijker kleine letters op het scherm vertonen die ook nog een mooie vorm hebben.

Modulaire units videowall

De modulaire units zijn naadloos aan elkaar te koppelen. Het voordeel is ook dat als een pixel het niet doet het een stuk minder opvalt omdat ze zo klein zijn. De kosten van zo’n videowall zijn wel aanzienlijk vanwege het aantal pixels. Je ziet dan ook vaak dat dit soort schermen gebruikt worden door scholen of controle ruimtes van bijvoorbeeld vliegvelden of bij defensie.

SMD leds videowall

De videowalls met een kleine pixelpitch worden alleen geproduceerd met SMD leds. Het voordeel hiervan is dat er maar 1 led nodig is om alle kleuren weer te geven. Bij een DIP systeem heeft men 3 losse leds (RGB) om alle kleuren te kunnen weergeven en hier is gewoonweg geen ruimte voor. Ook zie je dat de lichtsterkte bij een lagere pixelpitch steeds lager wordt. Dit komt omdat men een lagere scan gebruikt. Er is namelijk nooit genoeg ruimte op de PCB om voor elke led een driver te solderen. Dus gebruikt men vaak scan 32. 1 driver stuurt dan 32 leds aan. Eigenlijk gaan ze dan om de beurt branden alleen neemt het oog dit niet waar. Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Leddisplayexpert.

VorigeConrad lanceert samen met uitgeverij Vertoog keuzevak Robotica
VolgendeE-learning is de toekomst!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter