Conrad lanceert samen met uitgeverij Vertoog keuzevak Robotica

Op donderdag 19 september lanceert Conrad, in samenwerking met Uitgeverij Vertoog, het keuzevak “Robotica” voor het VMBO. Dit gebeurt tijdens de ExPIErience 2019, een event gehouden op het Vechtdal college in Hardenberg.

Tijdens deze studiedag komen PIE-docenten (afgeleid van de keuzerichting Produceren, Installeren, Energie) uit het hele land samen om inspiratie op te doen, te netwerken en praktische workshops te volgen die vervolgens kunnen worden toegepast in de lessen. Conrad zal een aantal van deze workshops verzorgen met onderdelen uit de nieuwe lesmethode “Robotica”.

Edo Tempelman, educatiespecialist binnen Conrad legt uit. “We hebben heel veel contact binnen het onderwijs met zowel het management als docenten. Uit verschillende gesprekken kwam binnen de richting PIE naar voren dat er behoefte was aan een goede lesmethode robotica die direct in de praktijk kon worden toegepast. Dit onderdeel wordt namelijk binnen technische bedrijven steeds belangrijker, maar een goede aansluitende lesmethode om scholieren goed te onderwijzen en voor te bereiden op de praktijk, ontbrak. De producten om de lessen in te vullen, konden wij als technische partner wel leveren, maar didactisch lesmateriaal was er eigenlijk niet. Met dit in het achterhoofd, hebben we uiteindelijk uitgeverij Vertoog gecontacteerd. Zij hebben veel ervaring met het schrijven en uitgeven van technische lesmethodes.” Edo schreef namens Conrad de lessen uit, waarna Uitgeverij Vertoog dit didactisch redigeerde en het drukwerk verzorgde.

Edo vervolgt:”tijdens de samenwerking met Uitgeverij Vertoog ontwikkelden we het idee om onze lesmethode tijdens de ExPIErience 2019 te lanceren. Tijdens dit event komen honderden PIE- en M&T docenten samen om inspiratie op te doen voor hun lessen en om workshops te volgen. Een uitgelezen kans voor ons om onze nieuwe, unieke lesmethode te laten zien. Het mooie van dit keuzevak is ook dat het niet 1 enkele les omvat, maar een complete leerlijn, bestaande uit het lesboek en de verschillende materialen die nodig zijn om de praktische onderdelen in de lessen uit te kunnen voeren.”

Meer informatie over het keuzevak Robotica is aan te vragen via www.conrad.nl/robotica.

VorigePrinsjesdag: Meer urgentie nodig voor aanpak lerarentekort
VolgendeVideowall met een kleine pixelpitch voor scholen en in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter