Last van ongedierte op het schoolplein? Deze maatregelen kun je treffen!

Ongedierte op of rond het schoolplein kan voor de nodige overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan uitwerpselen die blijven liggen, ziektes die makkelijker verspreid worden, enzovoorts. Daar komt bij dat ook de kadavers van bijvoorbeeld muizen of ratten bepaald geen fijne toevoeging aan het schoolplein zijn! Met name peuters en kleuters kunnen op onderzoek uitgaan en de dode dieren aanraken. Dit brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee, die je als school wenst te voorkomen. In dit artikel geven we tips om ongedierte van het schoolplein te houden.

Tip: wees op tijd met het bestrijden van ongedierte op een schoolplein. Een klein kiertje in een muur of bij een kozijn kan voor ongedierte al voldoende zijn om naar binnen te kruipen.

Zorg dat er geen afval achterblijft op het schoolplein
Ongedierte komt af op etensresten of de kadavers van soortgenoten. Zorg er daarom voor dat er geen afval op het schoolplein achterblijft. Leeg de prullenbakken aan het eind van de dag en voorzie deze van een schone plastic zak. Ook is het raadzaam om het plein zelf regelmatig schoon te vegen. De kans dat er kruimels of stukjes korst achterblijven is immers groot. Zeker in de zomermaanden! Kies daarbij altijd voor een gesloten prullenbak op het plein. Op deze manier trekt de geur van het afval het ongedierte minder snel aan. Daarbij kan het ongedierte niet bij het afval komen, wat voorkomt dat zij zich vestigen op of rond het schoolplein.

Controleer struiken op wespennesten
Wanneer er struiken rond het schoolplein staan, is het verstandig om deze regelmatig te controleren op wespennesten. Zo kan het nest tijdig verwijderd worden en wordt overlast voor kinderen voorkomen. Wespen zijn gevaarlijk, wanneer kinderen hier allergisch voor zijn.

Professionele hulp inschakelen bij ongedierteM
Wanneer er toch sprake is van ongedierte op het schoolplein, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. De Bestrijdingsbrigade is een voorbeeld van een professionele organisatie, die helpt bij het bestrijden van verschillende soorten ongedierte. Zij doen dit door te zoeken naar een dier- en milieuvriendelijke oplossing. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is zeker op een schoolplein gevaarlijk. Je moet er niet aan denken, dat kinderen in aanraking komen met de bestrijdingsmiddelen.

Tip: informeer ook eens bij een dergelijke bestrijdingsorganisatie naar preventieve maatregelen tegen ongedierte. Naast het legen van de prullenbakken kan ook het gebruik van lokdoosjes helpen. Zeker bij de bestrijding van mieren bieden deze doosjes een oplossing!

VorigeSchoolpromotie op Facebook
VolgendeVeilig internetten op school; de checklist
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter