Hypotheek aanvragen met een studieschuld; waar moet je op letten?

Je wilt graag een eerste woning kopen, er is alleen één klein puntje. Je hebt namelijk een nog lopende studieschuld. Hier los je nog iedere maand een bepaald bedrag voor af. Is het in deze situatie mogelijk om een hypotheek af te sluiten? Dat is waar antwoord op gegeven gaat worden in dit artikel. Dit artikel draait volledig om het aanvragen van een hypotheek in combinatie met een studieschuld. Interessant onderwerp? Dan adviseren wij je om vooral verder te lezen.

Een eerste woning kopen met een lopende studieschuld
Het is begrijpelijk dat je niet zeker bent over of het mogelijk is om een hypotheek aan te vragen terwijl je een studieschuld open hebt staan. Over het algemeen is het geluid immers dat een hypotheek in combinatie met een schuld erg lastig te combineren is. Echter is het wel degelijk mogelijk. Je kunt nog steeds een hypotheek aanvragen terwijl je een studieschuld hebt. Maar waarom is een schuld dan zo een groot nadeel als iedereen zegt? De eventuele schuld heeft het wel een invloed op het bedrag dat maximaal geleend kan worden.

Eerst afbetalen daarna kopen
Het kan verstandig zijn om de studieschuld eerst volledig terug te betalen voordat je een hypotheek afsluit. De reden hiervan is dat het meer ruimte kan creëren voor jezelf. Hoe werkt het? De rente die betaald moet worden over het geleende bedrag bij DUO is relatief laag. Dit zou dus in eerste instantie niet echt aantrekkelijk zijn als je alles in een keer zou kunnen aflossen. Dit al helemaal wanneer je overweegt om een woning te kopen (grote uitgaven). Echter is het toch slim om de studieschuld eerst af te lossen. Dit komt doordat een adviseur bij het berekenen van de maximale hypotheek kijkt naar het hele bedrag wat je ooit geleend hebt bij DUO. Dit is zelfs als je je schuld bijna hebt afgelost. Kies je ervoor om je schuld open te laten staan zul je dus minder kunnen lenen. Los je je schuld af, kun je hogere hypotheek aanvragen en creëer je voor jezelf meer financiële ruimte.

Hypotheek berekenen
Mocht je geïnteresseerd zijn in het berekenen van jouw maximale hypotheek, dan kan dit al gedaan worden binnen enkele minuten. Mocht je nog een studieschuld open hebben staan kun je dit bedrag bij je hypotheek berekenen meenemen in de berekening. Dit werkt als volgt; Er wordt onder andere gevraagd naar een aantal persoonlijke gegevens. Hierbij kun je denken aan je geboortedatum (leeftijd), je jaarinkomen (bruto), je dienstverband en wat je huidige situatie is. Vervolgens heb je een financiële verplichting die je invoert en voilà. Je hebt je maximale hypotheek berekend. Zo simpel is het.

VorigeHandigheidjes in de klas
VolgendeAugmented reality in Jeugdjournaal-app
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter