Handigheidjes in de klas

In de klas wordt steeds meer gedaan. Waar er eerder voor lessen nauwelijks gebruik werd gemaakt van apparatuur, maken we vandaag de dag gebruik van een groot scala aan apparatuur. Vooral in klassen waar alles digitaal gedaan wordt en er geen boek als backup beschikbaar is, is het belangrijk alles werkend te houden zodat de les niet stil komt te liggen. Het is daarom handig om enkele onderdelen en materialen standaard in de klas te hebben liggen. In dit artikel gaan wij in op deze handige materialen en bekijken ook waarom het handig is deze materialen te hebben liggen.

Batterijen en opladers
Een afstandsbediening die niet of maar half werkt, een klassentablet die niet aan wil, een stilstaande klok en noem het maar op. Dit zijn veelvoorkomende probleempjes in de klas. Hoewel een stilstaande klok niet van invloed is op de les, is een lege afstandbediening van een apparaat dat niet zonder werkt wel erg lastig. Hetzelfde geldt voor een lege klassentablet. De eerste tip is daarom ook om altijd batterijen en opladers in de klas te hebben liggen. Dit scheelt weer een reisje naar de conciërge en dat scheelt al snel weer 10 minuten lestijd.

Opbergmogelijkheid voor mobiele telefoons
In het VO hebben nagenoeg alle leerlingen een mobiel. Ook in de laatste klassen van het PO is dit percentage al erg hoog. Om overlast in de klas te voorkomen kiezen veel docenten ervoor leerlingen de mobiel te laten inleveren voordat de les begint. Het is dan belangrijk om een goede opbergmogelijkheid te hebben voor de mobiele telefoons. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een mobiel beschadigt of alsnog voor overlast zorgt. Mobieltjes die opgeborgen worden zouden daarom uitgeschakeld moeten zijn en op een veilige plaats gestald moeten worden.

Eigen werkplek
De eigen werkplek is een zeer belangrijk onderdeel van de klas. Hoewel een drukke docent niet veel tijd heeft om aan het eigen bureau te zitten, zou de eigen werkplek toch moeten zorgen voor enige rust. Het is daarom leuk om op het bureau ook persoonlijke dingen te plaatsen en ervoor te zorgen dat de stoel comfortabel is. Een leuk boek voor de periodes waarin de kinderen zelf werken kan ook erg rustgevend werken.

Hulpouders
Een handigheidje waar maar weinig docenten genoeg van hebben; hulpouders. Om de werkdruk enigszins te verlagen kan een docent hulpouders om hulp vragen. Dat kan bijvoorbeeld bij een schoolreisje, maar ook bij een korte wandeling door het bos. Het is zeker handig regelmatig contact te hebben met de hulpouders en ervan op de hoogte te zijn op welke dagen zij eventueel beschikbaar zijn en wanneer niet.

VorigeStartups gaan werven voor techniekprofiel
VolgendeHypotheek aanvragen met een studieschuld; waar moet je op letten?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter