Promotie van een open dag op school; zo pak je dat aan

Het is natuurlijk goed om een open dag te organiseren op school. Het is een geschikte manier om met je doelgroep in contact te komen. Je kunt face to face met elkaar praten, zaken laten zien en veel beter uitleggen dan wanneer men bijvoorbeeld alleen de website bezoekt. Het is prettig om op deze manier een relatie op te bouwen. Hoe je een open dag organiseert voor een school? We helpen je graag verder.

Een goed programma
Start met het maken van een goed programma. Wanneer je een open dag hebt wil je natuurlijk graag meer laten zien van je school. Misschien wil je de mensen rondleiden? Dan kun je overwegen om de leerlingen van school dit te laten doen. Het is ook belangrijk om een doel vast te stellen als je start. Daarnaast kun je workshops gaan doen of opdrachten laten uitvoeren door leerlingen. Ze kunnen dan laten zien aan de mensen die komen wat er allemaal mogelijk is op school.

De tijd en de locatie
Het is belangrijk om duidelijk te communiceren wanneer het is en hoe laat het begint. Je kunt uitnodigingen of reclame drukwerk laten maken waarin je dit allemaal opneemt. Je kunt dit vervolgens verspreiden en ook aan de kinderen meegegeven. Ze kunnen hun ouders op de hoogte stellen en die kunnen vervolgens ook weer mensen uitnodigen. Zo zorg je ervoor dat de open dag goed bezocht gaat worden.

De ouders als de ambassadeur
Het is goed om de ouders van de kinderen in te zetten als de ambassadeurs voor jouw school. Wanneer hun weten dat er een open dag is kunnen ze anderen een tip geven. Het is ook goed om alle commissies op school in te lichten. Ze zijn vaak zeer betrokken en behoren al tot de doelgroep.

Opvolgen van de interesse
Het is belangrijk om na de open dag de mensen op te bellen en opnieuw te benaderen. Ontdek hoe ze de open dag vonden en of er een persoonlijk gesprek nodig is. In een persoonlijk gesprek is het mogelijk om een nieuwe leerling in te schrijven op de school. Ook kun je dan meer ingaan op de voordelen voor de specifieke leerling. Het is duidelijk altijd goede reclame om als school een open dag te organiseren.

VorigeSchoolkluisjes kopen of huren?
Volgende1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter